Balul florilor

Ed. Cartea Copiilor, Balul florilor, cultura, lectura, carti

Povestea lui Sigrid Laube, „Balul florilor”, este un prilej excelent de a-ti invata copilul o lectie noua: acceptarea diferentelor. Autoarea prezinta doua lumi care aparent nu au nimic in comun, lumea florilor si lumea legumelor, ce, in final, sfarsesc prin a se armoniza.

Afland ca florile organizeaza un bal, carismaticul domn Conopida si domnisoara Morcov se decid sa participe si ei. Desi celelalte legume i-au dezaprobat, considerand ca ar trebui sa stea cu cei de felul lor, acestia pleaca increzatori la petrecere. Cand si-au facut aparitia, prezenta lor a indignat florile, pe motiv ca cele doua lumi, care arata si miros diferit, nu ar trebui sa se amestece.

Totusi, domnul Conopida si domnisoara Morcov se simt bine si se dezlantuie pe ringul de dans, impresionandu-i pe toti prin talentul lor la Rumba-a-boabelor-de-fasole, Tangoul-castravetilor si la Pepperoni-cha-cha-cha. Imediat, aplauzele curg, la fel ca si invitatiile celorlalti la dans.

Cartea este si o buna ocazie de a-l invata pe cel mic sa distinga diversele legume si fructe. Ilustratiile lui Silke Leffler transforma fiecare personaj intr-un caracter aparte, cu o prezenta proprie, bine definita.

Astfel, copilul tau va face cunostinta cu toti locuitorii gradinii: tanarul Salata, domnisoara Ceapa, domnul Castravete, ridichile, boabele de mazare, Garoafa, doamna Lalea, Galbeneaua, Roza sau domnul Levantica.

Cartea este recomandata copiilor intre 3 si 8 ani.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Mini-cultura