BCR impreuna cu Salvati Copiii si Romani CRISS au lansat editia 2010 a proiectului BCR Sperante. BCR, impreuna cu partenerii sai, continua astfel sa sustina financiar educatia muzicala a unei serii de copii foarte talentati, dar cu mijloace financiare insuficiente.
Pentru ca talentul trebuie recunoscut de profesionisti, s-au alaturat proiectului 9 artisti, cantareti si compozitori renumiti. Acestia vor face parte din juriul care va selecta copii care vor intra in proiectul BCR Sperante 2010. Presedintele juriului va fi Gabriel Cotabita.
Alaturi de el vor mai juriza Marian Ionescu (Directia 5), Florin Grozea (HI-Q), Andrei Tudor (compozitor), Cornel Fugaru (compozitor), Ionel Tudor (compozitor), Andrei Kerestely (compozitor), Sava Negrean (cantareata muzica populara), Constantin Enceanu (interpret muzica populara).
BCR Sperante este un proiect de suflet pentru noi. BCR Sperante da credit talentului, sprijinind financiar educatia muzicala a unor copii daruiti pentru muzica, dar cu mijloace financiare insuficiente. Proiectul isi gaseste locul firesc in strategia de implicare proactiva in comunitate a bancii, care vizeaza cu predcadere: educatia, antreprenoriatul social si solidaritatea sociala', a declarat Cornel Cojocaru, Purtator de cuvant BCR.
BCR Sperante 2009 a insemnat, pe scurt:
Etapele proiectului BCR Sperante 2010:
I. Etapa preselectiilor. Preselectiile pentru cea de-a doua editie a proiectului au loc in perioada 16 august – 31 august in Bucuresti si in alte patru municipii: Constanta, Iasi, Cluj si Craiova.
II. Selectia finala. Pe baza preselectiilor si a inregistrarilor audio si video facute in timpul Caravanei BCR, juriul va decide care sunt copiii care vor intra in proiectul BCR Sperante, editia 2010.
III. Inregistarea albumului BCR Sperante 2010. Dupa incheierea selectiei, copiii admisi vor intra intr-un stagiu de pregatire cu vedete muzicale consacrate si vor inregistra Albumul BCR Sperante 2010, care mai apoi va fi vandut in scopuri caritabile.
IV. Gala BCR Sperante, editia 2010. Gala va avea loc in noiembrie, la Bucuresti si va avea rolul sa ii prezinte pe copiii admisi in program. Totodata, va fi un eveniment caritabil, destinat strangerii de fonduri pentru sustinerea accesului copiilor la o educatie muzicala solida.
VI. Monitorizare si evaluare continua
Pentru fiecare copil admis in proiect, organizatiile partenere, Salvati Copiii si Romani CRISS vor realiza planuri de interventie.
Acestea vor viza educatia muzicala cu profesori individuali, participarea la concursuri si festivaluri de profil, precum si nevoile de baza ale copiilor: hrana, imbracaminte sau cazare, acolo unde va fi cazul. Semestrial, copiii vor fi evaluati pe baza rezultatelor obtinute la concursuri si ale recomandarilor primte de la profesorii de muzica.