Bebelus bruscat de preot in timpul botezului

Scenele cu un bebelus bruscat de preot in timpul botezului au socat inca o data internetul.

In imaginile filmate, se vede cum preotul incearca sa bage bebelusul in cristelnita pentru a-l boteza insa nu reuseste din cauza patrafirului.

Dupa prima incercare nereusita de scufunadre a bebebelulsui, preotul aproape ca arunca bebelusul in bratele unui barbat aflat la slujba de botez si vizibil enervat incearca sa isi reaseze vesmintele bisericesti, apoi incearca iar sa scufunde bebelusul in cristelnita.

Modul brutal in care acest bebelus a fost botezat prin scufundarea in cristelnita a stanit valuri de furie pe internet.

Scenele s-au petrecut in biserica Sf. Constantin si Elena din Braila, slujba de botez fiind oficiata de preotul Traian Mazare. In urma aparitiei filmuletului in mediul online, politia a demarat o ancheta.

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu pe baza imaginilor apărute în mass-media şi efectuează verificări pentru a stabili dacă în cauză sunt întrunite elementele constitutive ale vreunei infracţiuni, urmând a se lua măsurile legale în consecinţă', a declarat subinspectorul Laura Dan pentru Adevarul.ro

De asemenea, si Arhiepiscopia Dunarii de Joi a transmis un comunicat de presa in urma incidentelor si a declarat ca va demara o ancheta si de asemenea, isi cere iertare familiei pentru cele intamplate in timpul slujbei de botez.

„În legătură cu cele petrecute la săvârşirea Tainei Sfântului Botez în biserica «Sfinţii Împăraţi» din municipiul Brăila, ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelaşi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenţi. Aspectele ce decurg din materialul înregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun'.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: 123rf.com; captura video Youtube.com
Video: Youtube.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie