Bebelus hranit vegan, infometat pana aproape de moarte

Un cuplu de vegani din SUA au fost acuzati ca si-ar fi infometat copilul intr-o asemenea masura, incat cel mic ar fi fost foarte aproape de a muri.

Bebelusul in varsta de numai 5 luni ar fi cantarit doar 3,8 kg cand a fost gasit de autoritati, cu o jumatate de kilogram mai putin decat greutatea sa de la nastere.

Parintii copilului, Julia French, de 20 de ani si Robert Buskey, de 31 de ani, au fost acuzati de neglijenta si ar mai putea avea parte si de alte acuzatii.

Copilul cantarea la 5 luni mai putin decat la nastere

Cei doi si-ar fi hranit copilul cu o supa pe baza de cartofi. Dovezile ar arata ca cel mic era extrem de deshidratat la internare, avand temperaturi si valori ale glicemiei foarte oscilante.
Investigatia asupra starii de sanatate a copilului ar fi pornit dupa ce s-ar fi reclamat ca ochii baietelului erau extrem de bagati in orbite, iar coastele erau foarte usor vizibile.
Desi cei doi au decis sa ii administreze copilului lor o alimentatie pe baza de cartofi, initial cel mic era hranit cu formula de lapte si luase in greutate, cand cel mic a mai fost vizitat de autoritati.
La scurt timp de la internare, copilul a luat in greutate o jumatate de kilogram, insa medicii sunt ingrijorati legat de efectele pe termen lung pe care neglijenta le-ar putea avea asupra dezvoltarii copilului.

Sursa: nypost.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie