Primul bebeluș din România infectat cu coronavirus s-a vindecat

Primul bebeluș din România infectat cu coronavirus s-a vindecat și a fost externat, marți, 28 aprilie, din Maternitatea Bega, din Timișoara.

Dimitri, care tot marți a împlinit o lună, este primul din cei trei nou-născuți infectaţi care au ajuns la maternitatea Bega, ceilalţi doi urmând să mai stea în spital câteva zile, potrivit Mediafax.

Mădălina, mama sa, l-a născut pe data de 28 martie la maternitatea Odobescu din Timişoara.

După câteva zile a fost externată, dar a primit teribila veste: şi ea şi pruncul erau pozitivi la infecţia cu noul coronavirus. Au fost readuşi la Maternitatea Bega unde proaspăta mămică a a stat până când s-a vindecat, dar bebelușul ei a trebuit să mai rămână internat.

Citește și: Un bebeluș s-a născut infectat cu coronavirus. Este al doilea caz din lume

„Vârsta fragedă, greutatea pe care a avut-o la naştere, au impus condiţii speciale în ceea ce priveşte îngrijirea şi urmărirea lui şi sigur că emoţiile au fost cu atât mai mari cu cât copilul nu era lângă mama şi comunicarea se făcea doar prin acele apeluri video”, a declarat dr. Marius Craina, manager la Maternitate Bega

„Zilnic am vorbit cu el, zilnic l-am văzut, deși în ultimele zile îmi era foarte greu să-l mai vad în acelaşi loc, o durere mare, mare de tot”, a declarat şi Mădălina, proaspăta mămică.

După două săptămâni de chin și așteptare, testele au ieșit negative, iar micuţul a fost externat.

„Vă mulţumesc din suflet şi sunteţi prezenţi în rugăciunile mele şi ale familiei mele. Să aveţi putere să mergeţi în continuare”, a fost mesajul Mădălinei pentru cadrele medicale care au avut grijă de copil.

sursa foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau