Bebeluși, încurcați la externare, în materniattea din Ploiești. „Una dintre mămici și-a dat seama că este o problemă”

Autoritățile au deschis o anchetă ce va fi demarată la nivelul Secției de Obstetrică Ginecologiei a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Ploiești, după ce o femeie a fost externată cu un alt copil decât cel pe care l-a născut.

Din fericire, situația a fost remeidată în scurt timp, după ce una dintre mamele copiilor a sesizat problema.

Andrei Ilinca, directorul medical al SJU Ploiești, a declarat în cursl zilei de luni că a fost vorba despre două fetițe născute în aceeași zi care au același nume de familie și același prenume. În plus, incidentul poate fi pus și pe seama aglomerației de la externare.

Citește și – A vrut sa-i dea in adoptie cand a aflat ca au Sindromul Down. In al treilea trimestru insa, ceva s-a schimbat

„Şi-au dat seama repede şi s-a remediat problema. Noi vom demara o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat şi vom vedea dacă trebuie revizuite inclusiv procedurile de identificare şi vom lua măsuri în funcţie de rezultatele anchetei. Este vorba despre două fetiţe care au fost născute în aceeaşi zi şi aveau acelaşi nume şi acelaşi prenume. Una dintre mămici este cea care şi-a dat seama că este o problemă”, a  directorul medical al SJU Ploiești, potrivit Agerpres.

Citește și – Au crezut că le-au schimbat copiii la naștere. O mamă a născut gemeni concepuți cu doi tați diferiți

Potrivit primelor informații, femeia care și-a dat seama de greșeala făcută este mama care încă se află în spital. În ziua plecării acasă, asistenta a ieșit pe holul spitalului cu una dintre fetițe și a strigat numele de familie, iar femeia care urma să se externeze a răspuns prima.

Citește și – Octomama a fost criticată de toată lumea după ce a născut octupleți pe care nu avea cu ce să-i crească. Cum și-a schimbat viața acum

După ce a ajuns acasă cu bebelușul, undeva la 30 de kilometri de Ploiești, cealaltă femeie rămasă în spital a realizat că fetița primită de ea nu seamănă cu cea pe care o alăptase mai devreme. Așa că anunțat medicul de gardă, iar acesta a luat măsuri. În cele din urmă, cele două familii s-au reunit la spital pentrua face schimb de copii.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri