Bebelusul si somnul

Despre bebelusi si somnul lor se vorbeste foarte mult. Nici nu e de mirare! Este una dintre cele mai mari provocari ale parintilor.

Fiecare bebelus are propriul ritual al somnului, iar acest ritual ii va influenta in viitor atat comportamentul, cat si starea sanatatii si dezvoltarea.

Pentru ca somnul bebelusului tau sa fie cat mai linistit, este foarte important sa ii construiesti o rutina a somnului cu ajutorul unor activitati de relaxare.

Cantecelele de leagan sau povestile sunt unele dintre ritualurile care pregatesc bebelusul pentru un somn linistit.

Pe de alta parte, linistea si sanatatea bebelusului tau pot fi cu usurinta armonizate in fiecare seara cu ajutorul bailor calde si al masajului. Este bine de stiut ca medicii pediatri le recomanda inainte de culcare, pentru a asigura un somn linistit bebelusului.

Baia de seara poate deveni foarte usor un moment de apropiere si de distractie pentru tine si bebelusul tau.
Primul pas in imbaierea bebelusului este alegerea corecta a produselor de ingrijire, care sa nu ii irite pielea, ochii sau chiar parul.

Parul bebelusului este foarte sensibil si are nevoie de atentie speciala. Te va ajuta sa stii ca pielea unui bebelus este de zece ori mai subtire decat a ta. Acesta este unul dintre motivele pentru care pielea de pe capul bebelusului se poate irita destul de usor.

Este important sa stabilesti o legatura cu copilul tau inca de la inceput, prin intermediul atingerilor delicate si iubitoare. De aceea, este foarte bine de stiut ca masajul nu trebuie sa lipseasca din ritualul de pregatire a bebelusului pentru un somn linistit.

Va fi o experienta unica pentru el! Cand ii faci masaj, foloseste intotdeauna uleiuri minerale pure, produse speciale pentru ingrijirea bebelusilor.

Masajul reprezinta o modalitate importanta de a-i spune: „te iubesc; de altfel, s-a demonstrat ca acesta este benefic pentru sanatate.

Masajul poate ajuta copilul sa se relaxeze inainte sa adoarma sau sa fie mai vioi si mai sociabil atunci cand este treaz; de asemenea, s-a demonstrat ca acesta contribuie la cresterea in greutate.

Foto: Sebastian Enache.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dezvoltare