Beneficiile ghetutețor barefoot pentru copii – noul must-have pentru copiii activi

Dacă ești ca majoritatea părinților, îți dorești ca cel mic să fie cât mai activ posibil. Din păcate, acest lucru nu este întotdeauna ușor de realizat, mai ales când vine vorba de încălțăminte. Dar există o piesă care poate face o diferență uriașă – ghetuțele barefoot. Acestea le permit copiilor să fie mai activi prin faptul că le oferă un mai bun confort și o protecție sporită împotriva frigului și a umezelii. În plus, îi ajută pe copii să își dezvolte echilibrul, coordonarea și agilitatea, toate acestea fiind esențiale pentru o copilărie sănătoasă. Așadar, de ce să nu le încerci? S-ar putea să fii surprins de beneficiile oferite.

Ce sunt ghetele Barefoot?

Ghetele Barefoot sunt un tip de încălțăminte ușoară, ce oferă o libertate naturală de mișcare a piciorului. Talpa este subțire și dreaptă, menținând piciorul cât mai plat. Ghetele sunt flexibile și oferă suficient spațiu degetelor picioarelor, astfel încât să nu se mențină strânse în momentul în care sunt încălțate. 

Ghetele Barefoot nu sunt doar pentru adulți. Și copiii beneficiază de pe urma purtării lor, mai ales dacă au picioarele sensibile. Acestea ajută la protejarea picioarelor și gleznelor, ajutând la prevenirea bășicilor și a calusurilor. De asemenea, ele îmbunătățesc circulația, ceea ce ajută la reducerea inflamației și a durerii. Unii părinți aleg ghetuțe Barefoot ca o modalitate de a reduce riscul ca cel mic să dezvolte afecțiuni ale picioarelor.

În ce fel sunt benefice pentru copii?

Încălțămintea Barefoot a devenit rapid unul dintre cele mai populare articole de încălțăminte pentru copii. Nu numai că sunt elegante, dar au și o serie de beneficii care le fac ideale pentru copiii activi. Iată doar câteva dintre motivele pentru care copiii și părinții iubesc cizmele barefoot:

  • Sunt ușor de încălțat și de scos – pur și simplu cel mic își strecoară piciorușele în cizmă, închide velcro și e gata de drum;
  • Oferă un suport superior pentru arcadă – spre deosebire de pantofii sau cizmele tradiționale care pot aplatiza arcada naturală a copilului, ghetuțele Barefoot își mențin forma prin absorbția șocurilor în timpul mișcării. Acest lucru ajută la protejarea picioarelor copilului de afecțiuni precum deformarea piciorului mai târziu în viață.
  • Mențin picioarele călduroase și confortabile – circulația aerului în interiorul unei cizme Barefoot este mult superioară celei a pantofilor sau ghetuțelor tradiționale. Pe vreme rece, acest lucru le protejează picioarele de degerături și le permite să rămână confortabili.

O pereche de ghetute din piele pentru copii de tipul Barefoot oferă atât o flexibilitate crescută și o gamă mai largă de mișcare, cât și un echilibru mai bun.

Ce caracteristici să urmărești când cumperi încălțăminte barefoot pentru copii?

Atunci când alegi incaltaminte barefoot pentru copii, acestea trebuie să aibă mărimea potrivită și să fie suficient de confortabile pentru a se potrivi bine, dar nu prea strânse, deoarece ar putea limita mișcarea. De asemenea, ghetuțele trebuie să aibă o talpă bună, care să protejeze picioarele de rănile cauzate de suprafețe aspre sau de resturi în timp ce se află în aer liber. Unele mărci oferă, de asemenea, modele pentru copii special concepute ținând cont de nevoile lor, cum ar fi impermeabilizarea și izolarea.

Ghetele Barefoot devin rapid noul must-have pentru copiii activi. Nu numai că ajută la promovarea dezvoltării sănătoase a piciorului, dar oferă și multe alte beneficii care le fac preferate atât de părinți, cât și de copii. Copiii care poartă astfel de ghete sau cizmulițe tind să fie mai activi și să se miște mai mult. De asemenea, le va plăcea să se joace în aer liber, deoarece pământul pare mai moale și mai puțin elastic sub picioarele lor.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial
Buton