Berbec (21 martie – 20 aprilie)

Caracteristici generale
Perioada: 21 martie – 20 aprilie
Planeta dominanta: Marte
Element definitoriu: Foc
Verb caracteristic: a exista
Calitati: curaj, energie, initiativa
Culorile zodiei: verde, vernil
Pietre pretioase: ametist
Metale: fier, otel
Zi favorabila: marti
Numere norocoase: 6 si 7
Locuri prielnice: orasele mari

Berbeci celebri: Haley Joel Osment, Aretha Franklin, Celine Dion, Claudia Cardinale, Diana Ross, Elle Macpherson, Jessica Lange, Kate Hudson, Mariah Carey, Sarah Jessica Parker, Sarah Michelle Gellar, Victoria Beckham, Cassanova, Charlie Chaplin, Emile Zola, Eddie Murphy, J. S. Bach, Jackie Chan, Leonardo da Vinci, Matt Damon, Octavian Goga, Raffael, Rene Descartes, Russell Crowe, Francis Ford Coppola, Steven Seagal, Colin Powell, Eric Clapton.

Personalitate
Fetita sau baiat, copilul Berbec este un pusti inclinat de mic spre activitatea fizica, foarte energic, care mai devreme sau mai tarziu va dezvolta o structura atletica. Nazdravan, cu replica indrazneata si genunchii mereu juliti, are nevoie de confruntari, de provocare si aventura.

Este tentat de pericol (mai ales in numele unei cauze) si poate fi pripit, idealist si credul. Dar entuziasmul lui contagios, spontaneitatea, curajul si initiativa il disting dintre ceilalti copii, plasandu-l adesea in pozitie de lider. Va ajunge un adult ambitios, puternic, direct si plin de personalitate, care merita un nume pe masura.

Genul de nume care i se potrivesc: sonore, rezonante, de impact, cu o consonanta putin mai aspra, care sugereaza forta, combativitatea, curajul, biruinta. In general, este bine sa alegi nume simple, fruste, directe. De obicei, in acestea consoanele „tari sunt bine reprezentate, iar vocalele nu abunda.

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Alexandra, Andreea, Anca, Barbara, Catarina, Corina, Cristina, Gabriela, Luiza, Magda, Marcela, Olga, Roxana, Speranta, Vera
Pentru baiat: Alexandru, Andrei, Barbu, Constantin, Costin, Florin, Marcel, Miron, Petre, Robert, Sergiu, Tiberiu, Valeriu, Victor, Walter

Cauta sa eviti
Numele care suna dulce, diminutivele caraghioase (te rog, nici nu te gandi sa botezi un copil nascut in zodia Berbecului Norica sau Antonel), apelativele sofisticate (Cicerone, Analiza) sau exotice (Alonso, Vanessa), de care copiii s-ar putea jena mai tarziu.

Cum educi un copil Berbec
– Nu-i frana initiativa, dar canalizeaza-i energia catre un scop pozitiv.
– Invata-l sa recunoasca pericolele si sa faca legatura intre cauza si efect.
– Nu incerca sa te impui in forta – se va impotrivi instinctiv, de la bun inceput.

Comportament:
Micutul tau are o fire foarte energica si dinamica. In grupurile de copii, tinde mereu sa preia puterea, sa fie un mic lider si sa le impuna celorlalti parerile sale.

Spartul geamurilor cu mingea este, probabil, specialitatea lui. Problema nu este insa ca face tot felul de dracii si are prostul obicei de a nu prea asculta de cei mari.

Daca incerci sa-i impui un lucru, cu atat mai mult se va revolta si va face exact contrariul. Daca trebuie sa rezolvi ceva in comportamentul lui, exact aici ai de intervenit.

Dar, atentie, nu vei izbuti niciodata sa-l educi cu tipetele sau forta. Tonul ferm si explicatiile logice au mai mult succes la el. Oricum, ar fi pacat sa-l lovesti sau sa-l ameninti: asta ti-l poate transforma chiar intr-un dusman, pentru ca, in pofida aparentelor, are nevoie de manifestarile tale de iubire.

Pentru ca se plictiseste repede, simte mereu nevoia de jocuri si jucarii noi. Cea mai buna solutie ar fi sa-l inscrii la un sport (lasa-l pe el sa aleaga ce ii place). Acesta il va invata sa se organizeze, sa se concentreze si ii va consuma energia..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale