Berea fără alcool face laptele matern mai bun

Potrivit unui studiu, dacă este consumată în perioadele de alăptare, berea fără alcool poate contribui la creşterea nivelului de antioxidanţi din laptele matern.

Studiul a fost realizat de Universitatea din Valecia şi Spitalul Universitar Dr. Peset, iar rezultatele lui au indicat că berea fără alcool poate ajuta la ridicarea cu până la 30% a nivelului de antioxidanţi din laptele matern.

Fabricată din aceleaşi ingrediente naturale specifice berii, varianta fără alcool a celebrei băuturi prezintă însă şi marele avantaj de a putea fi consumată în orice moment al zilei. Mai mult, poate fi băută chiar în timpul sarcinii sau în perioada de alăptare a bebeluşilor.
Rezultatele studiului sunt fără îndoială interesante şi explicabile dacă este să luam în considerare doar calităţile hameiului, de pildă. Un singur lucru aş dori să mai adaug, o informaţie cred preţioasă pentru mamele care preferă această băutură şi care doresc să îşi şi menţină silueta: berea fără alcool are şi un nivel caloric scăzut, de doar 18 kcal/ 100 ml, susţine Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Consumul de bere fără alcool poate optimiza nivelul antioxidanţilor din laptele matern. Aceasta este principala concluzie a studiului condus de către Dr. Pilar Codoner, Şefa departamentului de Pediatrie în cadrul Spitalului Dr. Peset din Valencia şi Dr. Victoria Valls, cercetator în cadrul Universităţii din Valencia.

Studiul a fost realizat pe 80 de mame aflate în perioada alăptării, dintre care jumătate au urmat o dietă obişnuită, în timp ce restul au avut un supliment de 2 beri fără alcool pe zi, timp de 30 de zile.

Pe durata studiului a fost determinat nivelul antioxidanţilor din laptele matern în trei momente diferite ale alăptării în funcţie de starea de maturitate (la începutul studiului, după 15 zile şi în final după 30 de zile).

Astfel, s-a observat o diminuare a activităţii antioxidante pe măsură ce laptele matern se maturizează, totuşi, mamele care şi-au completat dieta cu bere fără alcool au manifestat o scădere mai mică şi mai lentă.

Studiul a relevat faptul că îmbogăţirea dietei cu bere fără alcool poate mări cu până la 30% nivelul antioxidanţilor din laptele matern.

 

Citeşte mai multe aici

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie