Biscuiti din fulgi de ovaz

Ingrediente:

50g zahar alb
2 linguri miere
250g unt inmuiat
500g fulgi de ovaz
2 lingurite scortisoara pisata
50 g stafide
50 g zahar brun
50 g caise uscate
25 g migdale taiate marunt
50 g zahar tos
25 g nuca de cocos deshidratata
50 g cirese glasate

Preparare:

Pentru a face biscuiti cu miere si stafide, incalziti la un loc zaharul alb, mierea si o treime din unt intr-o cratita mare timp de 2-3 minute, pana dau un clocot. Indepartati de la sursa de caldura si incorporati in compozitie o treime din fulgii de ovaz. Adaugati amestecand scortisoara si stafidele. Puneti compozitia cu lingura in tava, nivelati suprafata si coaceti timp de 15-20 min. pana devin aurii.

Taiati in 8-10 bucati cat degetul. Pentru a face biscuiti cu caise si migdale, procedati ca mai sus, dar folositi zaharul brun si inlocuiti mierea cu 3 1/2 linguri de sirop auriu. Folositi caise si migdale in loc de scortisoara si stefide. Pentru a face biscuiti cu nuca de cocos si cirese, procedati ca mai sus, dar folositi zahar tos, nuca de cocos si cirese. Pentru a decora, intindeti siropul auriu ramas peste biscuiti. Presarati cantitatea de nuca de cocos ramasa.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Deserturi