Boala care era cat pe ce sa ii omoare bebelusul de 2 saptamani

O mama si-a dus ingrijorata bebelusul la doctor, dupa ce pe scalp i-au aparut cateva semne ingrijoratoare. Medicul a linistit-o, spunandu-i ca-i o simpla eczema, insa cateva zile mai tarziu, femeia avea sa fuga cu copilul la urgente. Ceea ce fusese diagnosticat initial ca eczema era in realitate o boala extrem de periculoasa, ce putea avea consecinte tragice.

Totul a inceput cu o simpla basicuta, povesteste mama. Ernie, baietelul in varsta de doar doua saptamani, nu avea febra, consistenta scaunelor nu se schimbase si se hranea in continuare normal.
O singura basicuta insa i-a aparut pe ceafa, care dupa baita se sparsese si continutul ei se golise. In urma unui consult, cel mic primise diagnosticul de eczema.
Trei zile mai tarziu, alte 4 basicute au aparut in aceeasi zona, iar peste noapte si-au facut aparitia inca 6 astfel de semne.
Speriata, mama s-a dus iar la medic, de aceasta data cu o internare de urgenta.

Diagnosticul de „eczma” s-a transformat intr-unul mult mai periculos

Alte trei zile le-au fost necesare medicilor pentru ca mama sa primeasca in sfarsit un diagnostic: bebelusul ei de nici o luna fusese infectat cu virusul herpetic.
Desi basicutele de pe pielea capului bebelusului pareau inofensive, mama a aflat de la specialisti ca infestarea cu herpes la o varsta atat de frageda e adesea mai mortala decat meningita, in cazul in care tratamentul antiviral nu se incepe imediat.

Baietelul a terminat cura de antivirale abia 2 saptamani mai tarziu, insa tratamentul lui nu se termina aici: parintii sunt nevoiti sa ii dea medicamente acasa pentru inca alte 6 luni, pentru a se asigura ca virusul a fost complet anihilat.

Li s-a spus chiar ca daca Ernie trece de prima lui zi de nastere si virusul nu a revenit, de-abia atunci pot considera ca bebelusul lor este in siguranta.

In prezent, mama vrea sa traga un semnal de alarma tuturor parintilor care s-ar putea confrunta la vreun moment dat cu aceasta situatie, in care copiii lor sa fie gresit diagnosticati, cand in realitate sa fi fost infestati cu herpes.

Sursa: Lovewhatmatters.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul