Bogdan, 7 ani

Bogdan are sapte ani, este un copil inteligent, dar are mari probleme la gradinita, in sensul ca aproape zilnic primesc reclamatii despre comportamentul lui. Fie bate copiii, fie deranjeaza orele, nu este atent si nu ii lasa nici pe ceilalti sa fie. Acasa sta cuminte si isi face de lucru in camera lui.

Interpretare
In desenul lui Bogdan, intitulat „Cel mai puternic om din lume, se observa lucrurile care il pasioneaza: masinile, mecanismele, animalele.

El isi doreste sa fie puternic, deoarece se simte neputincios, incapabil, nu pentru ca nu ar putea, ci pentru ca are impresia ca nu este lasat. Isi doreste sa faca atat de multe, incat le incepe pe toate si nu termina nimic. Comportamentul lui ar putea fi acela al unui copil cu ADHD.

Solutie
Recomand consultarea unui psiholog. Nu pot sa nu remarc din expresia dumneavoastra („Sta cuminte si isi face de lucru in camera lui) ca in familia lui Bogdan exista o carenta de comunicare si relationare eficienta cu copilul.

Bogdan si-a desenat patru maini pentru ca cele doua de la natura nu par a fi suficiente pentru a face cate isi doreste. Este un copil inteligent si creativ.

Cristina Haica, Psiholog psihoterapeut.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Artistice