Botezul prințului George: Părinţii lui au încălcat tradițiile!

Pentru început, cei care se aşteptau la o petrecere grandioasă de botezul prințului George au avut parte de o mare surpriză: doar 22 de invitaţi au fost trecuţi pe listă.

Părinţii prinţului George au ales şapte perechi de naşi pentru fiul lor, în principal prieteni vechi. Aceştia sunt Oliver Baker, pe care cuplul l-a cunoscut la universitatea St Andrews, Emilia Jardine-Paterson, prietenă cu Kate, Hugh Grosvenor, Jamie Lowther-Pinkerton, Julia Samuel, William van Cutsem. La eveniment va participa şi Zara Tindall, verişoara prinţului William.

Cei şapte naşi de botez, ale căror nume au fost anunţate miercuri dimineaţă, demonstrează faptul că ducele şi ducesa de Cambridge au preferat să nu respecte tradiţia potrivit căreia naşii bebeluşilor princiari trebuie să provină din rândul familiei regale britanice sau din familiile regale străine, alegând în schimb prieteni apropiaţi cu rolul de a-l ghida în viaţă pe primul lor copil.

Lista invitaţilor, alegerea naşilor şi a locului pentru botez reflectă dorinţa cuplului regal, William şi Kate, de a se distanţa cumva de tradiţie. În istoria contemporană a familiei regale, mai mulţi membri – Elisabeta a II-a, prinţii Charles şi William – au fost botezaţi la Palatul Buckingham, reşedinţa londoneză a reginei.

Dar părinţii micului prinţ George au preferat capela regală a Palatului Saint-James din Londra, un loc simbolic pentru William, deoarece acolo a fost depus sicriul cu trupul neînsufleţit al mamei sale, Prinţesa Diana, în ajunul funeraliilor, în 1997.

O tradiţie însă s-a păstat: arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, liderul spiritual al anglicanilor, îl va boteza pe prinţul George, făcându-i semnul crucii pe frunte şi turnând apă în trei rânduri pe capul prinţului. Apa sfinţită este din fluviul Iordan în care a fost botezat Iisus Hristos de către Ioan Botezătorul, potrivit Evangheliei.

Vezi imagini de la botezul prințului George ( continuarea articolului și întreaga galerie foto pe  Libertatea)


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie