Branduri, hăinuţe şi materiale sustenabile, bio, eco. De ce să le alegem pentru cei mici?

Sunt mai avantajoase hăinuțele de copii din materiale eco?

Odată cu trecerea timpului apar tot mai multe variante noi ale lucrurilor de bază de care un copil, dar și un părinte, are nevoie. Variante cât mai inovatoare, mai prietenoase cu mediul înconjurător și mai avantajoase atât pentru copii, cât și pentru părinți, unele dintre ele par că nu aducă nici măcar un beneficiu în plus, ci doar o cheltuială mai mare. 

În schimb, hăinuțele pentru copii din materiale eco, precum bumbacul organic, au câteva avantaje ce fac produsul în sine să se diferențieze de celelalte cu adevărat.

În primul rând, care sunt avantajele cu care vine bumbacul organic?

Bumbacul este o fibră naturală și respirabilă, care în același timp nu provoacă alergii, problema destul de des întâlnită la copii. Aceste proprietăți fac ca hăinuțele din bumbac organic să permită evaporarea umezelii, calitate ce va fi de ajutor copilului tău pe perioada verii, vremea fiind una foarte călduroasă, iar copilul mereu energic și în mișcare. 

Pe lângă acestea, bumbacul organic păstrează mirosul mult mai puțin decât alte materiale sintetice, iar acest lucru îți va fi de mare ajutor, ca părinte. Știm cu toții cât de greu este să spălăm des hainele micuților noștri.

Te-ai gândit vreodată cât de nesănătoase sunt țesăturile sintetice pentru copilul tău?

Țesăturile sintetice precum nylon sau poliester sunt fabricate din produse petrochimice, iar pielea unui copil este foarte sensibilă și necesită adesea mai multă atenție. Hăinuțele din materiale sintetice pot provoca alergii sau iritații pe pielea micuțului tău, în schimb, un material eco va rămâne mereu grijuliu.

Cum te asiguri că ai ales cea mai bună variantă pentru copilul tău?

Pe site-ul annebebe.ro există o gamă largă de îmbrăcăminte pentru copii fabricată din bumbac organic, toate fiind prietenoase cu tine, dar și cu micuțul tău. Unul din brandurile preferate de clienții noștri este Kity Kate unde vei putea găsi de la body-uri și pantalonași la păturici, confecționate în întregime din bumbac 100% organic.

Un alt avantaj important al produselor noastre constă în faptul că toate sunt certificate GOTS, Global Organic Textile Standards, acesta fiind cunoscut ca cel mai important standard de procesare din lume pentru textile fabricate din fibre organice.

Sunt mai rezistente în timp articolele de îmbrăcăminte realizate din bumbac organic?

Da! Materialul obținut din bumbac organic oferă o mai mare rezistență în timp, lucru ce îi este datorat lipsei de compuși chimici din fibră, care, ar fi cauzat apariția bacteriilor, alergiilor sau iritațiilor. 

Iar faptul că durabilitatea produsului este una ridicată este un avantaj important deoarece cu toții știm cât de ușor se uzează hainele unui copil care este mereu plin de viață și dornic de mișcare. 

În afară de grija pentru copilul tău, ce alte avantaje mai poate avea un material eco?

Un exemplu foarte bun este evitarea substanțelor chimice. În timp ce bumbacul organic este cultivat cu grijă fără a fi procesat și fără a se adăuga coloranți toxici, materialele sintetice pot conține pesticide, coloranți și alte reziduri, iar aceste lucruri pot afecta atât copilul, cât și pe toți ceilalți care locuiesc în casă.

Pe de altă parte, există și substanțe chimice folosite pentru tratarea bumbacului anorganic, substanțe considerate și comercializate ca fiind benefice pentru copii. Însă, este dovedit faptul că aceste substanțe chimice sunt legate de deteriorarea sistemului nervos și afectarea funcției tiroidiene.

Pe site-ul annebebe.ro nu numai că vă este pusă la dispoziție o gamă largă de produse eco friendly, diferite articole de îmbrăcăminte pentru copii sau chiar seturi pentru maternitate, dar nici modelele desenate pe aceste hăinuțe nu se lasă mai prejos. 

Desigur, există atât modele simple, chiar elegante, însă există și modele pentru acei copii care vor să iasă în evidență și cu siguranță hăinuțele noastre îi vor ajuta, în timp ce le vor proteja pielea sensibilă.

Deci, de ce ai alege produsele noastre fabricate din bumbac 100% organic?

În primul rând, pentru beneficiile multiple precum grija și evitarea tuturor substanțelor ce ar putea afecta sănătatea copilului, produse certificate GOTS și modelele interesante de care copiii vor fi fascinați!

Alege și tu cea mai grijulie variantă pentru micuțul tău și asigură-te că păstrezi siguranța și sănătatea! De asemenea, alege pentru ei un viitor sustenabil și inteligent demonstrând responsabilitate față de mediul înconjurător. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial