250 g faina
150 g zahar
3 linguri cacao
200 g fulgi ciocolata (preparati din ciocolata care se da pe razatoarea mare)
un praf de copt
2 oua mici sau un ou mai mare
90 ml ulei ( jumatate de cana)
250 ml lapte
esenta de rom
Pentru ornat:
restul de fulgi de ciocolata
zahar pudra (2-3 linguri)
lapte (1-2 lingurite)
Se amesteca bine ingredientele lichide (oua, lapte, ulei) si separat cele solide (fulgi de ciocolata-150 de grame din intreaga cantitate, faina, cacao, zahar) iar apoi se toarna cu grija amestecul solid peste cel lichid si se omogenizeaza bine (pentru aceste operatiuni este bine de folosit mixerul). In acest amestec se adauga esenta de rom si la sfarsit praful de copt stins cu putin otet sau zeama de lamaie.
Se unge fiecare forma cu unt si se tapeteaza cu hartie de copt speciala pentru briose. Se pune compozitia in forme (aproximativ 3/4 din forma se umple) si se da la cuptorul bine incins timp de 20-25 de minute. Se scot si se lasa sa se raceasca. Din zahar pudra si lapte se face o glazura groasa (la rece) cu care se unge fiecare briosa si peste care se presara imediat fulgii de ciocolata.
Sfat: fulgii de ciocolata ii prepari dand pe razatoarea mare 2 tablete de ciocolata.