Brioşe cu ciocolată sau nutella de casă

Când nu ai timp să stai prea mult în bucătărie, dar cei dragi au poftă de ceva dulce şi bun, încearcă această reţetă simplă şi rapidă de brioşe cu ciocolată sau nutella de casă.

 

Ingrediente:

> 100 g cremă de ciocolată sau nutella (cumpărată sau preparată în casă)

> 280 g făină

> ½ pliculeţ praf de copt

> 1 pliculeţ zahăr vanilat

> 2 ouă

> 100 g zahăr pudră

> 100 g unt la temperatura camerei

> 100 ml lapte cu 1,5% grăsime

> 125 g iaurt natural

> 1 vârf de cuţit de sare

 

Dacă optezi pentru varianta cu cremă de ciocolată sau nutella de casă, ai nevoie de 5 minute şi următoarele ingrediente:

  • 150 ml lapte
  • 350 ml ulei
  • 4 linguri cacao pudră
  •  3 linguri lapte praf
  • ½ pahar de zahăr pudră
  •  esenţă de vanilie
  • un vârf de cuţit de sare.

Într-un bol, toarnă laptele, zahărul şi uleiul. Amestecă uşor  cu blenderul, aproximativ 2 minute, până obţii o cremă pufoasă. Adaugă cacao, laptele praf, vanilia şi sarea şi amestecă uşor până se omogenizează.  Poţi păstra crema în borcan, la frigider.

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180 grade Celsius.
Într-un castron, amestecă făina, praful de copt şi un vârf de cuţit de sare.
Într-un alt castron, bate ouăle cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.
Toarnă untul topit la temperatura camerei peste ouă şi zahăr, amestecă bine, apoi adaugă laptele şi iaurtul. În final, adaugă şi făina cu praful de copt şi sarea şi amestecă bine.
Unge formele de brioşe cu unt, apoi pudrează-le cu puţină făină şi umple-le aproximativ 1/3 cu compoziţia de brioşe. Cu ajutorul unei linguriţe, formează câte o scobitură în mijlocul compoziţiei şi pune câte o linguriţă de nutella în locul format în fiecăre brioşă, apoi acoperă cu aluat.
Lasă-le la cuptor aproximativ 25-30 de minute, până se rumenesc. Ca să fii sigură că brioşele sunt coapte, poţi face testul scobitorii – înfige scobitoarea în centrul brioşei, iar dacă suprafaţa scobitorii este uscată, atunci brioşa este gata.

 

 

Sursa: recette-gateau.eu


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton