Brioșe cu gutui

Mustesc de vitamine și sunt pline de fibre, carbohidrați (buni) și minerale. Dacă mai aveai nevoie de un motiv pentru a da copilului mai multe gutui, trebuie să știi că ele conțin nutrienți cu proprietăți antivirale și antibacteriene. Uite cum să faci niște delicioase brioșe cu gutui, pe cât de gustoase, pe atât de sănătoase pentru copilul tău:

 

Ingrediente pentru 12 brioșe (mari sau 24 mini-brioșe)

  • 2 gutui medii
  • o jumătate de ceașcă de ulei de măsline presat la rece
  • 2 linguri de zahăr brun
  • 2 ouă
  • o ceașcă făină
  • o jumătate de ceașcă făină de patiserie
  • o linguriță de praf de copt
  • un praf de scorțișoară
  • un vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Încălzește cuptorul până la 200 de grade.

Dă gutuile prin răzătoarea mică sau taie-le bucăți mai mici și folosește un bender, pentru a le mărunți fin.

Într-un castron, amestecă zahărul și uleiul, apoi ouăle, pe rând. Adaugă ambele tipuri de făină, praful de copt, scorțișoara, sarea și amtescă bine compoziția, apoi adaugă bucățelele mărunțite de gutui și mai amestecă o dată.

Tapetează formele pentru brioșe cu hârtie de copt. Pune aluatul cu lingura în forme, dar doar până la jumătate, pentru a le lăsa loc să crească.

Dă-le la cuptor, la foc mic, timp de 15-20 de minute, până când brioșele cresc și se rumenesc, iar dacă le înțepi cu o scobitoare în mijloc, aceasta iese curată.

Lasă-le să se răcească! Le poți decora după gust, le poți servi ca atare, sau cu gem, frișcă, sos de fructe. Poftă bună!

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton