Bucurati-va de iarna!

Nu va lasati pacaliti de frigul de afara si incercati sa-i oferiti copilului vostru o iarna de vis. Variante? Dintre cele mai diverse.

Fiecare an inseamna o noua provocare atat pentru cei mici, atrasi de intrecerile cu saniuta sau cu schiurile, cat si pentru parintii prea grijulii. Daca observi ca micutul tau are inclinatii catre un anumit sport, incurajeaza-l.

Cu ajutorul unor instructori, el va deprinde repede miscarile de baza si astfel isi va dori sa stea mai mult afara. Ai grija ca din echipamentul de schi sau de sanius sa nu lipseasca bocancii, o casca de protectie, pantalonii grosi, colantii sau strampii, caciula, sosetele si mai multe perechi de manusi.

O alta activitate amuzanta la care si voi puteti lua parte este construirea unui om de zapada. Stabiliti impreuna cat de inalt, de imbracat sau de impodobit va fi si… la treaba!

Ideile voastre de petrecere a timpul liber ii vor ajuta pe micuti sa fie creativi si sa comunice mai bine cu ceilalti. Cu putina imaginatie, ii puteti provoca la o competitie, prin organizarea unui concurs de viteza sau de… frumusete a oamenilor de zapada.

Cat despre recompense, acestea vor fi, cu siguranta, pe masura efortului depus. Distrac}ie In ora{ Daca anul acesta nu veti ajunge la munte, nu trebuie sa va ingrijorati.

E de ajuns sa faceti un tur al orasului vostru pentru a descoperi ca iarna poate fi intampinata de cei mici nu doar la derdelus, ci si printr-o serie de activitati la fel de amuzante, chiar daca nu presupun, in mod obligatoriu, zapada.

Puteti merge la muzee, la film, la diverse locuri de joaca amenajate in interior asu la pationar.

Sania, schiurile, oamenii de zapada si spectacolele cu Mos Craciun sunt cateva dintre secretele unei ierni frumoase.

Copiii si muzeele
Nu ai voie sa te plictisesti stand in casa! Poti face o excursie prin tara si sa vizitezi cateva muzee interesante.

Iata recomandarile noastre:

  • Muzeul si Rezervatia Arheologica de la Castrul Roman Jidava, Campulung Muscel. Se ajunge acolo pe DN Pitesti-Campulung, la limita comunei Schitu Golesti;
  • Muzeul Locomotivelor cu Abur din Resita. Colectia cuprinde saisprezece locomotive, cea mai veche datand din 1872;
  • Muzeul Marii din Constanta, (deschis zilnic, intre 9 si 17);
  • Bojdeuca Ion Creanga din Iasi (de marti pana duminica, intre 10 si 17);
  • Muzeul Ceasului Nicolae Simache din Ploiesti, (de marti pana duminica, 09 si 17);
  • Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea. Poti admira elemente de arheologie daco-romana, arheologie preistorica, arta decorativa si arta plastica romaneasca.

Foto: Shutterstock.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Pas cu pas