București: O grupare infracțională ce abuza copiii a fost reținută

Membrii unei grupări ce obligau mai mulți copii să cerșească în trafic, în București, au fost prinși de Procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

În 2021 a fost constituit un grup infracțional care a acționat până în luna mai a acestui an, traficând minori și pbligându-i să cerșească.

Potrivit poliției, persoanele acuzate, în număr de 10, au transportat zilnic copiii cu autoturismele pe care le deţineau din comuna Jilava, judeţul Ilfov, în diferite zone din Bucureşti (Timpuri Noi, Splaiul Unirii, Nerva Traian, Baba Novac, Mihai Bravu, Dristor şi Eroilor). Minorii erau forțați să stea 10-12 ore pe zi, indiferent de condiţiile meteorologice, să vândă flori şoferilor staţionaţi la semafoare sau să le curețe parbrizul, notează digi24.ro. De asemenea, copiii erau obligați, prin amenințări și agresiuni fizice, să le ceară șoferilor bani.

O parte dintre copii, cu vârste cuprinse între 11 ani și 13 ani, au fost obligați să întrețină acte sexuale contra cost în perioada decembrie 2021 – mai 2022.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri