Budincă cu prune

Ingrediente:

• 2 kg de prune, fără sâmburi, tăiate cuburi
• 500 g zahăr
• 1 linguriță amidon de porumb
• 375 g făină
• 2 lingurițe praf de copt
• ¼ linguriță sare
• 125 g unt nesărat, moale
• 1 linguriță esență vanilie
• 2 ouă   • 180 ml lapte

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 190 ° C, cu grilajul pus la nivelul din mijloc.
Ungeți cu unt un vas termorezistent (de aproximativ 33 x 23 cm) și puneți în el prunele amestecate în prealabil cu zahărul (250 g) și amidonul de porumb.
Într-un castron combinați făina, praful de copt și sarea.
În alt vas mixați untul zahăr (250 g) și cu vanilia. Adăugați pe rând ouăle și continuați mixarea până amestecul devine omogen. Micșorați viteza mixerului și puneți alternativ ingredientele uscate (din primul castron) și laptele. Aluatul obținut îl turnați peste prunele din vas și introduceți la cuptor pentru aproximativ o oră. Se poate servi caldă sau rece.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton