Bunicii ce au grija de copii ar trebui platiti?

O mamica a starnit o dezbatere interesanta pe internet, cand a povestit cum decurg lucrurile in familia sa, cat de norocoasa este ca, practic, parintii si socrii ei ii cresc copiii. Insa au existat numeroase voci care au sustinut ca parintii ar trebui platiti pentru munca pe care o fac.

Lauren, din Australia, a povestit cum are parte de mult ajutor din partea parintilor si a socrilor: parintii vin 3 zile pe saptamana de la 6:45 dimineata la 5:00 seara si stau cu cei trei copii.
Pe doi dintre ei, parintii ii duc la scoala dimineata, apoi raman cu fetita de doi ani, de care au grija toata ziua, pana se intoarce mama de la munca, la ora 5:00 seara.
Cat au grija de nepoti, bunicii spala si rufe, spala vase si ordoneaza bucataria.

O zi pe saptamana vin si bunicii paterni ai copiilor si au grija de cei 3 copii.

„Toti prietenii imi spun cat sunt de norocoasa”

„Nu trebuie sa ma stresez cu imbracatul lor si pregatirile pentru scoala, sau sa ma grabesc sa plec mai repede de la munca, sa ii pot lua.
Daca e cazul sa mearga un adul la scoala, se duce mama.
Toti prietenii imi spun cat sunt de norocoasa sa am parte de asemenea ajutor.”

Cei doi parinti se bucura de tot acest ajutor din partea bunicilor complet gratuit, lucru care a starnit controverse.
Unii utilizatori au considerat varianta in care bunicii ar fi platiti o aberatie, sustinand ca acestia au grija de nepoti din dragoste, in timp ce altii evidentiaza faptul ca parintii economisesc multi bani, pe care nu ii dau pe afterschool sau cresa.

„Toata lumea ar trebui sa fie platita pentru un astfel de serviciu, mai ales bunicii!
Ei au facut deja asta o data. E jignitor sa ii rogi sa o faca si a doua oara, pe gratis.”, a explicat una din persoanele ce au criticat parintii.
Femeia continua apoi, explicand ca nu e firesc ca cineva sa presteze o munca atat de importanta, fara a fi insa recompensat financiar pentru efortul depus.

Sursa: meaww.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din bunici