Mini-burgeri de casă

E topit după burgeri? Îi poți face chiar tu acasă. Sunt sănătoși și foarte gustoși – furnizează copilului fier, dar și fibre și calciu. Uite cum să prepari mini-burgeri de casă în mai puțin de 30 de minute!

Ingrediente/8 porții

Pentru burgeri:

  • 25o g carne tocată (de vită, de preferat)
  • 1 ou
  • 1 morcov mic, ras
  • 1 dovlecel mic, ras

Pentru servire:

  • 8 chifle mici
  • 2 de castraveți murați tăiați felii (sau cruzi)
  • 2 felii de brânză Cheddar
  • o frunză mare de salată

 

Timp de preparare: 30 de minute

Mod de pregătire:

Pune într-un vas carnea tocată, ouă, morcovul și dovlecul raș, condimentează după gust (nu exagera cu sarea!) și amestecă bine compoziția. Formează apoi burgerii – ca pe niște chifteluțe pe care le turtești apoi cu o spatulă din lemn  sau le modelezi în palmă.

Pune burgerii pe un platou, pe care ai așezat în prealabil o hârtie de copt (pentru a nu se prinde de platou), și lasă-i la frigider timp de 30 de minute. Îi poți prăji apoi într-o tigaie din ceramică, în care nu mai pui ulei sau îi poți prepara la gril sau îi poți coace la cuptor.

Separat, taie chiflele pe jumătate, pune feliile de castraveți murați și salata. Când carnea s-a făcut, pune-o între feliile de chiflă, și adaugă peste fiecare mini-burger o jumătate de felie de brânză Cheddar. Poți servi  acești mini-burgeri cu sos de roșii (de preferat, preparat în casă)

Informații nutriționale/porție

Energie: 240 kcal

Proteine: 25 g

Grăsimi: 9 g

Carbohidrați: 25 g

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton