Buzău: Doi copii au murit din cauza unei infecții bacteriene

Tragedie în județul Buzău. Doi copii, unul în vârstă de 1 an, altul de 3 ani, au decedat zilele trecute, în comuna buzoiană Râmnicelu, fiind diagnosticați ca suspecți de meningita.

În ambele cazuri, părinții minorilor au refuzat prelevarea de teste pentru stabilirea exactă a unui diagnostic, notează presa locală.

Primul caz a fost constatat la un copil de trei ani care a fost internat cu insuficiență resporatorie acută și dureri de cap la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat. La 12 ore după internare, copilul a decedat.

Al doilea copil, în vârstă de 1 an, a fost transportat la Spitalul din Râmnicu Sărat cu suspiciune de infecție cu meningcoc. Părinții au refuzat internarea copilului, iar din cauza evoluției rapide a bolii, copilul a murit.

Citește și: Neamț: Un copil de doi ani a ajuns în comă la spital după ce a fost bătut de părinți

În urma tragediilor, subprefecții județului Buzău au organizat o dezbatere de conștientizare și reponsabilizare a cetățenilor. Autoritățile îndeamnă oamenii să nu mai fie reticineți față de sistemul medical românesc și să se prezinte din timp la medic pentru a evita astfel de drame.

În calitate de subprefect al județului Buzău, am fost prezent astăzi în comunitatea de la Râmnicelu, alături de specialiști din Direcția de Sănătate Publică, de medicii de familie din comună, de asistenții comunitari și reprezentanți ai Primăriei.

Întâlnirea a fost inițiată de Instituția Prefectului, în contextul în care s-a constatat că oamenii din această localitate au o atitudine reticentă față de sistemul sanitar și, de multe ori, se prezintă târziu la medic atunci când au probleme de sănătate, ceea ce poate genera adevărate tragedii – a transmis Gabriel Ilie, subprefectul Județului Buzău, potrivit gazetaramniceana.ro.

Foto – 123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri