Căderea părului – soluție pentru mămici

75% dintre cele proaspăt devenite mămici au observat o cădere mai accentuată a părului după ce au născut – se arată într-un studiu realizat de Nioxin.

Părul nu creşte în mod continuu de-a lungul vieţii, ci conform unui proces ciclic ce are faze prelungite de creştere activă care alternează cu perioade relativ scurte de inactivitate. Există trei faze ciclice: faza de creştere (anagenă), faza de tranziţie (catagenă), faza de inactivitate (telogenă). În orice moment, cele mai multe fire se găsesc în faza de creștere, iar altele sunt în tranziție sau cad. În timpul sarcinii, până la 95% din fire pot fi în faza de creștere activă.

Activitatea hormonală crescută din timpul sarcinii determină ca mai multe fire de păr să se găsească în faza activă de creștere decât în mod normal și, ca urmare a acestui fapt, căderea părului să fie mult diminuată. La 6 săptămâni după naștere, rata de creștere a părului scade iar căderea părului se intensifică și devine vizibilă. Subțierea părului este o problemă uzuală pentru mame la aproximativ 3-4 luni după naștere și poate să dureze până la 1 an.' Ca o consecință, mai mulți foliculi se găsesc acum în faza de cădere, aproximativ 25-35%. În plus față de schimbările hormonale, starea generală de sănătate, regimul alimentar și mediul înconjurător afectează starea părului și modul lui de creștere' – explică Dr. Piraccini, doctor Dermatolog la Universitatea din Bologna, Italia.

Creat de către o proaspătă mămică, NIOXIN este oferă 6 sisteme personalizate create din 3 părți, curățare-optimizare-tratare oferite de NIOXIN Cleanser, Scalp Revitalizer și Scalp Treatment. Sistemul în 3 părți are efect complex:

  1. Reduce pierderea firelor de păr datorată ruperii
  2. Oferă părului un aspect mai bogat
  3. Întăreşte structura firului de păr
  4. Oferă rezistenţă firului de păr împotriva degradării
  5. Curăţă scalpul de reziduurile de sebum

Întreabă hairstilistul ce sistem Nioxin este potrivit pentru tine.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri