Campania Impreuna Invingem Autismul

Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Romanian Angel Appeal †doua organizatii non-guvernamentale cu traditie in Romania, lanseaza incepand cu luna noiembrie campania “Impreuna Invingem Autismul”.

Aceasta va incepe pe data de 15 noiembrie, cu o expozitie de fotografie a unor copii care sufera de autism, la Libraria Carturesti.

Fotografiile vor fi expuse timp de o luna, iar banii adunati din vanzarea acestora vor ajuta copii cu autism pentru a incepe sau continua terapia.

Obiectivele campaniei sunt:
1. Informarea presei si a oamenilor cu privire la problematica autismului, cu accent pe sansele de recuperare a copiilor, daca diagnosticarea si interventia sunt realizate timpuriu
2. Construirea si consolidarea awareness-ului cu privire la autism si nevoile copiilor cu autism din Romania
3. Strangerea de fonduri pentru inceput pentru cca 20 familii cu copii diagnosticati cu autism care trebuie sa inceapa sau sa continue terapia ABA

Autismul este o boala caracterizata prin scaderea capacitatii de a interactiona pe plan social si de a comunica, prin comportament stereotip si repetitiv cu simptome ce se manifesta de obicei inaintea varstei de 3 ani.

Aproximativ 75% din copiii afectati manifesta si handicap mintal iar 25% dintre copii sufera de epilepsie

In Romania nu exista o statistica oficiala privind numarul copiilor cu autism.

Lipsa unor specialisti bine pregatiti si a metodelor moderne de diagnostic si o slaba informare a opiniei publice fac ca multi dintre copiii cu autism sa nu fie diagnosticati din timp si sa nu beneficieze de terapii specifice care i-ar putea ajuta sa se integreze in comunitate.

Terapia unui copil cu autism costa 1000-2000 EURO/luna, timp de 2-3 ani- Prin terapie exista sanse de aproape 50% de recuperare totala.
O statistica mondiala arata ca 1 din 150 de copii care se nasc in fiecare an este autist.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri