Campania Pampers si UNICEF „1 pachet = 1 vaccin”, impotriva tetanosului neonatal

128.000 de bebelusi mor anual in intreaga lume din cauza tetanosului neonatal, inainte de a implini varsta de 1 an, desi sunt mai bine de 70 de ani de cand tetanosul este o boala ce poate fi usor prevenita, prin vaccinare.

Pampers, UNICEF, 1 pachet = 1 vaccin, tetanos neonatal, stire

Pentru fiecare parinte, viata copiilor este cea mai de pret comoara. Ii strangem in brate pe cei mici inca din prima secunda de viata, incercand sa-i protejam de tot raul din lume.

Cu toate acestea, la fiecare 3 secunde, undeva in lume, un bebelus moare…

Acesta este motivul pentru care Pampers a demarat in anul 2006, impreuna cu UNICEF campania mondiala „1 pachet = 1 vaccin', menita sa elimine pana in anul 2012 tetanosul neonatal.

Din 2006 pana in prezent, Pampers a donat la nivel international peste 200 de milioane de vaccinuri. Romania s-a alaturat acestui proiect umanitar in anul 2008.

Pentru fiecare pachet de scutece sau servetele umede vandute, Pampers a donat catre UNICEF suma necesara achizitionarii unui vaccin, pentru a ajuta astfel mamele si copiii aflati la nevoie. Campania „1 pachet = 1 vaccin' a fost sustinuta in Romania de mamici din intreaga tara.

Anul trecut, cu ajutorul romanilor, Pampers a donat catre UNICEF 2.166.119 de vaccinuri!

Personalitati precum Andreea Marin Banica (Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF in Romania), Rita Muresan, Amalia Nastase, Manuela Harabor, Doina Levintza, Andreea Berecleanu, Andrei Zaharescu si zeci de mii de mamici din intreaga tara, precum Tanta Nedelcu, mamica ambasador al campaniei Pampers UNICEF, impreuna cu Prof. Dr. Adrian Streinu – Cercel si-au unit anul trecut fortele si au pornit lupta impotriva tetanosului.

Anul acesta, vocea Ambasadorului UNICEF al Bunavointei pentru Romania, Andreea Marin Banica se face din nou auzita, mai profunda, mai limpede, multumindu-le tuturor celor care au ajutat anul trecut si indemnandu-i totodata sa continue lupta, alaturi de Pampers si UNICEF, pana la eradicarea tetanusului neonatal.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri