Campanie pentru promovarea spalatului pe maini

Dove, impreuna cu Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului continua sa militeze la nivel national, pentru constientizarea importantei spalatului pe maini cu sapun.

Campania Alege cel mai bun sapun pentru o piele curata si hidratata' isi propune distribuirea unor materiale de informare si sapun Dove in mediile medicale si de tineret.

Un rezultat frumos este ca uneori elevii mai mari devin in mod voluntar ambasadori ai campaniei, si ii invata pe cei mici spalatul pe maini cu sapun.

Campania a fost lansata inca din octombrie anul trecut, cu ocazia celebrarii Zilei Mondiale a Spalatului pe Maini.

Potrivit UNICEF, simplul gest de spalare a mainilor cu sapun poate salva anual vietile a mai mult de un milion de copii din lume.

Cel mai simplu act de sanatate, si care depinde de noi, este sa ne spalam mainile corect si frecvent. Desi traim intr-o societate preocupata de curatenie, uitam sa aplicam un principiu fundamental de igiena, cum este acesta.

Dove subliniaza faptul ca frecventa spalatului pe maini este un plus, dar nu rezolva ingrijirea pielii in absenta conditiei de hidratare. De aceea, o piele sanatoasa si frumoasa este nu numai curata, dar si hidratata.

Potrivit unor studii recente:

  • Doar jumatate dintre noi ne spalam dupa ce folosim toaleta.
  • Unul din patru adulti nu se spala pe maini dupa ce schimba scutecele sau pampersii sugarilor.
  • Mai putin de jumatate dintre noi ne spalam pe maini dupa ce ingrijim un animal.
  • Doar unul din trei-patru adulti se spala pe maini dupa ce stranuta sau tuseste.
  • Unul din sase adulti se spala pe maini dupa ce intra in contact cu bani, desi acestia sunt un purtator major de microbi cauzatori de boala.

(sursa: Centers for Disease Control and Prevention)
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri