Cand apar poftele in sarcina?

E miezul noptii si simti cu ardoare nevoia sa mananci niste muraturi in otet zemoase? Sau poate ai vrea niste pepene copt, dar e ianuarie.. Acestea sunt poftele in sarcina, un simptom frecvent si de multe ori ciudat, prin care organismul iti cere diferite alimente specifice, unele mai banale, altele chiar neobisnuite.

Ce cauzeaza poftele in sarcina

Aproximativ 50-90% dintre femei resimt pofte in timpul sarcinii. Medicii nu stiu insa sa explice exact ce anume determina aparitia poftelor pentru anumite gusturi, texturi sau chiar pentru combinatiile ciudate de arome pe care unele femei insarcinate le cauta.

Atat cat se stie, schimbarile rapide de valori ale hormonilor sunt principalele vinovate de poftele in sarcina.
Totodata, corpul tau lucreaza din greu sa produca sange suplimentar. Poftele in sarcina mai pot fi puse si pe seama senzatiei de confort si siguranta pe care anumite mancaruri ti-o pot da.

Cand incep poftele in sarcina

Pentru cele mai multe femei, poftele in sarcina apar inca din primul trimestru, devin mai puternice in cel de-al doilea trimestru si se diminueaza in trimestrul al treilea.
Medicii spun ca putine sunt poftele ce continua chiar si dupa nastere, asadar nu te ingrijora: nu vei pofti la combinatii ciudate toata viata.

Aversiunea fata de alimente in timpul sarcinii

Cam odata cu aparitia poftelor in sarcina, apare si aversiunea fata de unele alimente.

Carnea este una dintre cele mai respinse alimente de catre femeile insarcinate. Mirosul si aspectul de carne cruda sau in timpul prepararii, precum si textura carnii poate intoarce pe dos stomacul gravidei.

Citeste si: Ce tipuri de branza nu sunt recomandate in sarcina

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Alimentatie