Cand ceri a doua parere

Multi parinti prefera variantele homeopate in locul medicatiei traditionale. Unele remedii pot fi adjuvante sau pot substitui un tratament alopat, dar nu toate bolile pot fi tratate naturist, iar cateodata remediile agravea­za boala.

Nu este neobisnuit ca parintii sa ceara o a doua parere cand copilul lor se imbolnaveste. Uneori, o a doua parere se impune, alteori, mai mult complica lucrurile.

Curentul electric
Faptul ca exista internet, reviste de specialitate si, deci, alte surse de docu­mentare ii pune pe parintii de azi in fata unor decizii pe care generatiile trecu­te nu le-au avut de luat. De la o simpla raceala, la diagnostice mai compli­cate, toate sunt astazi puse sub semnul intre­barii de catre parintii (mai mult sau mai putin) avizati.

In unele cazuri, un al doi­lea diagnostic se impu­ne, dar in altele, sus­pi­ciu­­­nea parintilor se lasa cu cheltuieli mai mari si, eventual, intarzie vinde­carea. In unele cazuri, parintii cer o a doua opi­nie doar pentru a confir­ma primul diagnostic, pentru a fi complet siguri. Dar ei ar trebui sa tina cont de faptul ca medicii au fiecare expe­rienta proprie si, pentru acelasi diagnostic, pot prescrie doua tratamente diferite. De exemplu, in cazul unor otite recu­ren­te, un pediatru va reco­manda poate antibiotic, in timp ce un altul le va interzice.

Dezavantaje
Prea multe pareri strica… In unele cazuri, chiar pediatrul va trimite la un specialist – pentru afec­­­ti­­­u­nile ORL de exemplu sau pentru cele der­matologice. {i asta nu neaparat pentru ca nu ar avea competenta pen­tru a prescrie un trata­ment, ci pentru ca intuieste cumva neincre­derea parintilor. Odata intrati in cercul de spe­cialisti, in locul unor ma­suri simple, se va ajunge la investigatii complexe si, evident, costisitoare.

Sentimentele propriului medic sau orgoliile pro­fe­sionale nu sunt nici ele de neglijat. Este destul de dificil sa iti anunti me­dicul ca ai vrea si o a doua parere – caci asta presupune o lipsa de incredere in expertiza lui. Pe de alta parte, daca nu-l anunti si afla intamplator, iese prost… In unele cazuri, mai grav este ca starea copilului se inrautateste, parintii nu spun medicu­lui pe care l-au consultat initial ca au mai cerut o alta parere si au schim­bat tratamentul, iar aces­ta ia masuri in necunos­tinta de cauza…

Citeste continuarea in revista BABY – ianuarie-februarie.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista