Cantarea sub 500 de grame si era cat palma mamei: povestea impresionanta a unui prematur

Roz, foarte micuta si asemanatoare cu un pui de pasare, asa arata Pixie Griffiths-Grant, o nou-nascuta careia doctorii nu i-au dat mai mult de o ora de viata.

Pixie, nume ce inseamna Zana, a fost nascuta prematur de mama sa, prin cezariana, la doar 6 luni de sarcina. Cea mica cantarea mai putin de 500 de grame si era mai mica decat mana mamei ei. Nasterea bebelusei a fost necesara si recomandata de catre medici, deoarece nu se hranea in uter, avand o crestere in greutate de doar 20 de grame in ultimele 8 saptamani. Pixie-Griffiths-nascuta-prematur„A fost infricosator sa ma duc foarte des la analize si de fiecare data sa aud vesti proaste. Doctorii voiau sa ajunga la o anume greutate inainte ca ea sa se nasca, dar nu crestea asa cum ar fi trebuit, a declarat Sharon, mamica bebelusei premature.

In ciuda pronosticului, Pixie a demonstrat cat e de puternica

Desi i-au dat doar o ora de trait, doctorii au facut tot posibilul ca cea mica sa supravietuiasca si in acest sens au venit cu o idee inedita: au pus copilul temporar intr-o punga de plastic speciala pentru sandvisuri, pentru a o ajuta sa-si mentina temperatura corpului, pana sa o transfere in incubator.

Pixie-Griffiths-nascuta-prematur
Ulterior Pixie i-a surprins pe toti cu puterea ei cand, in ciuda prognozei doctorilor, trei luni mai tarziu iesea din incubator.
Cu toate acestea, pentru mamica experienta a fost una frumoasa si ingrozitoare in acelasi timp. Desi fiica sa se zbatea sa traiasca, mama nu a avut voie sa o ia in brate pentru primele 18 zile, deoarece de fiecare daca cand era luata in brate, cea mica pierdea in greutate.

Pixie-Griffiths-la-5-luni.jpg
Pixie a suferit si numeroase transfuzii, o infectie urinara, o infectie la stomac si a fost necesara chiar si o punctie lombara.
Abia cand Pixie a ajuns la greutatea de 3.4 kg a putut fi luata acasa de parinti, iar acest lucru s-a intamplat cand bebelusul a implinit 5 luni.

Sursa articol: dailymail.co.uk

Sursa imagini: northfoto.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere