Caracteristicile caruciorului ideal de pe nichiduta.ro

Alegerea unui carucior potrivit pentru copil a reprezentat dintotdeauna o provocare pentru parinti si cu atat mai mult pentru cei care au de luat pentru prima data o astfel de decizie. Intregul proces poate fi vizibil simplificat atunci cand se cunosc principalele criterii de avut in vedere. Potrivit specialistilor in articole pentru copii ai magazinului online nichiduta.ro, pe scurt un carucior trebuie sa ofere siguranta, sa fie cat mai rezistent, sa aiba in dotare centurile de siguranta necesare si bara de protectie, sa prezinte o greutate potrivita pentru o transportare facila si de preferat sa se plieze.

Siguranta si rezistenta

Majoritatea parintilor au intrebari legate de siguranta copilului lor cand vine vorba despre alegerea caruciorului. Inainte de a achizitiona un carucior dintr-un magazin de specialitate, precum este nichiduta.ro, este necesar sa se verifice cadrul din dotare (sistemele de prindere ale acestuia, responsabile cu stabilitatea), calitatea si eficienta franelor, tipul rotilor, materialele utilizate in realizarea barei de protectie frontale, hamul (de preferat cu centuri de siguranta in 5 puncte de prindere).

Multifunctionalitatea

Multi isi doresc sa beneficieze de functii multiple, insa numai intr-un astfel de articol. Parintii moderni se orienteaza dupa investitii cat mai rentabile si complexe. Spre exemplu, unii doresc un carucior 2 in 1 – cu landou, altii un model 3 in 1 – landou si scaun pentru masina, iar o alta parte se orienteaza dupa un sistem modular de tipul carucior sport, cu landou, geanta pentru bebe si scaun pentru masina. Desigur, totodata se doreste un transport mereu confortabil si placut al copiilor.

Materialele utilizate

Cei mici sunt extrem de sensibili, mai ales in primele luni din viata. La fel este si pielea acestora, motiv pentru care este de dorit un confort sporit si materiale din cele mai prietenoase. Elemente din dotare ca husa si salteluta trebuie sa prezinte o calitate superioara, totodata si tesaturile trebuie analizate atent. Si detalii precum copertina sau scoica sunt de luat in considerare, neparat sa fie testate pentru inflamabilitate, respectiv toxicitate. De asemenea, este necesar sa nu aiba continut sintetic, respectiv sa nu fi utilizat vopsele toxice, care ar putea influenta sanatatea micutilor. De preferat este un carucior complet cumparat online sau dintr-un magazin fizic, dar de specialitate, care sa prezinte tesaturi ecologice.

Plierea, respectiv rabatarea

Piata iese in intampinarea parintilor cu diverse modele de carucioare, de tip umbrela, carte etc. Si-au dovedit eficienta in nenumarate randuri acele carucioare in sistem modular pliabil pentru ca permit deplasarea facila, fiind un real ajutor mai ales in timpul calatoriilor, pentru ca pot fi transportate fara efort. Mai ales cei care locuiesc la bloc le vor considera o achizitie convenabila atat pentru usurinta cu care urca scarile, dar si pentru spatiul restrans de depozitare ocupat.

Flexibilitate si manevrabilitate

Un parinte modern isi va dori sa poata schimba fara efort directia de mers, eventual cu o singura mana. De asemenea, nevoia de a detasa simplu accesoriile pe care le include articolul este de dorit. In acest sens constituie o solutie la indemana acele carucioare ce au in dotare manere reversibile, sisteme centralizate de prindere, landou, o alinire a rotilor corespunzatoare, dar si o bara frontala detasabila pentru usurinta in ridicarea bebelusului din carucior, respectiv un sistem care sa amortizeze diversele socuri, atat pentru deplasarea facila, cat si pentru confortul micutului.

Orice mamica va pune accent si pe accesoriile din dotare. Spre exemplu, unii producatori au inclus si articole precum husa pentru ploaie, cosul de cumparaturi, geanta pentru scutece, copertina de vara si iarna. Alte modele nu le au insa in componenta, fiind necesara o investitie suplimentara in acest sens.

Iata deci care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le prezinte caruciorul ideal pentru copil. Modelele oferite pe nichiduta.ro raspund cu succes acestor cerinte, cei interesati putandu-le comanda la preturi accesibile.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau