Cărți de povești pentru copii. Lecturi educative și basme fantastice pentru micuțul tău

Orice părinte modern are nevoie de cărți de povești pentru copii pe care le poate folosi atât în scop didactic, pentru a-i învăța pe cei mici mai multe despre lumea înconjurătoare într-o manieră ușoară și amuzantă, dar și pentru a le stimula vocabularul, pasiunea pentru lectură și imaginația.

Specialiștii spun că dacă un părinte îi citește copilului său măcar câteva pagini înainte de culcare acest lucru va avea un impact semnificativ la nivelul dezvoltării sale cognitive, îi va îmbunătăți limbajul și îi va crește capacitatea de memorare.

Acest obicei va stimula dragostea pentru lectură a copilului și, în plus, te va ajuta să păstrezi la distanță influența internetului și a televiziunii asupra sa.

Pentru că știm că uneori poate să pară dificil să alegi cele mai bune cărți de povești pentru copii în funcție de vârsta acestora, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu o serie de titluri potrivite pentru micuțul tău care te pot ghida în alegerile de lectură pe care le vei face odată cu dezvoltarea lui. Iată sugestiile noastre.

Cărți de povești și cărți practice pentru copii 0-1 an

Dacă vrei să începi să îi citești micuțului tău chiar dacă nu a împlinit încă vârsta de un an, îți recomandăm să alegi cărți de povești pentru copii cu ilustrații mari, care includ eventual și jucării.

Poți apela, totodată, la cărți cu poze, pe diferite teme, care îl vor ajuta pe copilul tău să pronunțe mai rapid primele cuvinte.

1. Iepurașul Albișor

cărți de povești pentru copii. iepurașul albișor este o carte de povești îndrăgită de cei mici

Vă sugerăm astfel de cărți de povești pentru copii mai mici de un an. Găsești aici cartea „Iepurașul Albișor”

Aceasta este o lectură cu ilustrații mari și puțin text, foarte ușor de parcurs. În plus, include și o jucărie care îi poate stimula interesul bebelușului.

2. Primele mele imagini. Culori

cărți de povești pentru copii. primele mele imagini este o carte educativă pentru copii

Pentru bebeluși ai nevoie și de cărți educative, pe lângă cărțile de povești pentru copii. Găsești aici cartea din imagine

Cu ajutorul acestei cărți îl poți învăța pe cel mic care sunt culorile.

3. La fermă

carți de povești pentru copii. la fermă este o carte pentru copii educativă

Este bine să incluzi și cărți educative printre cele cu povești pentru copii. Îți sugerăm cartea din imagine. O găsești aici

Această carte îl ajută pe copilul tău să afle mai multe despre animalele domestice. În plus, le poate mângâia și asculta.

Cărți educative și cărți de povești pentru copii 1-3 ani

Atunci când copilul tău are o vârstă cuprinsă între 1 și 3 ani, poți deja să îi citești povești mai complexe și să îl înveți primele sale poezii și cântecele.

1. Bebe învață primele 100 de animale

cărți de povești pentru copii. primele mele 100 de animale este o carte educativă pentru cei mici

„Primele 100 de animale” este o lectură educativă. Nu uita să îi citești și cărți de povești pentru copii pentru a-i dezvolta cât mai bine vocabularul micuțului. Găsești aici cartea 

Această carte cu imagini spectaculoase și culori vii va fi de ajutor pentru orice părinte care vrea să îl învețe pe copilul său mai multe despre lumea înconjurătoare.

Este o jucătorie educativă, îmbunătățește coordonarea ochi-mână a copiilor și le dezvoltă abilitățile de vorbire.

2. Primele mele versuri, poezii și cântecele

cărți de povești pentru copii. primele mele versuri, poezii și cântece este o carte pentru copii

Include în lectură, pe lângă cărțile de povești pentru copii, și cărți cu versuri și cântecele. Găsești aici sugestia noastră

Dacă vrei să îl înveți pe micuțul tău câteva poezii și cântecele, această carte va fi un real ajutor pentru tine.

3. Elefănțelul care voia să adoarmă

cărți de povești pentru copii. elefănțelul care voia să adoarmă este o carte de povești pentru copii

Printre cărțile de povești potrivite pentru copii cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani se numără și acest volum. Îl găsești aici

Cartea „Elefănțelul care voia să adoarmă” a fost scrisă de psihologul Carl-Johan Forssén Ehrlin și este o lectură ideală la final de zi și o metodă revoluționară de a-l face pe cel mic să adoarmă.

Copilul tău o va însoți pe elefănțica Ellen în călătoria sa printr-o pădure magică unde încearcă să își găsească somnul. Pe drum, aceasta va face cunoștință cu numeroși eroi fantastici.

Cărți educative și cărți de povești pentru copii 3-5 ani

Iată câteva dintre sugestiile noastre de lecturi potrivite pentru această grupă de vârstă.

1. Matei o iubește pe mami

cărți de povești pentru copii. matei o iubește pe mami este o carte de povești pentru copii

Cauți cărți de povești pentru copii? Iată sugestia noastră. Este disponibilă aici

Această carte de povești pentru copii urmărește aventurile iepurașului Matei care s-a hotărât să îi facă un cadou mamei sale pentru că vrea să își repare greșelile și mama sa să nu mai fie supărată pe el.

2. Carte pop-up Pirații

cărți de povești pentru copii. pirații este o carte de povești potrivită pentru copii mici

O modalitate de a-l face pe cel mic să îndrăgească lectura este aceea de a-i oferi o carte de povești pentru copii de tip pop-up. Găsești sugestia noastră aici

Dacă copilului tău îi plac pirații, atunci cu siguranță această carte va fi și ea foarte îndrăgită. Ea îi va ghida pașii pentru a descoperi mai multe despre lumea fantastică a corsarilor și a piraților. Părțile pop-up ale cărții îi vor stârni și mai mult interesul copilului tău.

3. Ce și cum. La fermă

cărți de povești pentru copii. la fermă este o carte educativă

Cărțile educative sunt la fel de importante ca cele cu povești pentru dezvoltarea copiilor. Volum disponibil aici

Acest volum educativ oferă o variantă distractivă de învățare a informațiilor utile despre animalele domestice de la fermă pentru copilul tău.

Cărți de povești pentru copii 5-7 ani

Dacă micuțul tău are o vârstă cuprinsă între 5 și 7 ani, îți sugerăm să îi stimulezi apetitul pentru lectură cu o serie de cărți de povești pline de aventuri fantastice. Poți să incluzi în lectură și câteva dintre cele mai cunoscute basme românești.

1. Armstrong. Călătoria fantastică a unui șoricel pe lună

cărți de povești pentru copii. armstrong, călătoria unui șoricel pe lună

Cauți cărți de povești pentru copii cu vârste cuprinse între 5-7 ani? Găsești aici recomandarea noastră

Acest bestseller urmărește povestea unui șoricel care reușește să zboare și ajunge să traverseze Atlanticul. Apoi, acesta se îndreaptă spre Lună.

Este o aventură de neuitat, frumos ilustrată, care ne arată că statura nu este un impediment atunci când vrem să urmăm un vis.

2. Cărticica mea cu povești celebre românești

cărți de povești pentru copii. cărți cu povești românești pentru copii

Cărțile de povești românești pentru copii îi încântă atât pe cei mici, cât și pe părinți. Găsești aici cartea de mai sus

Volumul cuprinde multe dintre poveștile copilăriei noastre, de la „Capra cu trei iezi” la „Ursul păcălit de vulpe” și „Prâslea cel voinic și merele de aur”.

3. Poneiul meu din stele

cărți de povești pentru copii. poneiul meu din stele este o carte de povești

„Poneiul meu din stele” este o carte încântătoare de povești pentru copii. O găsești aici

Este o poveste încântătoare despre Kati, o fetiță care iubește caii. Un ponei mititel coboară dintr-un nor de stele și îi intră pe fereastră pentru a o purta apoi în zbor într-o aventură fantastică.

Povești ilustrate pentru copii

Dacă te afli în căutarea unor cărți de povești pentru copii care să cuprindă cât mai multe ilustrații deosebite, îți sugerăm, mai jos, câteva volume care îl vor încânta cu siguranță pe micuțul tău.

1. Cele mai frumoase povești clasice de noapte bună

cărți de povești pentru copii. cele mai frumoase povești de noapte bună

Această carte cu povești clasice pentru copii nu trebuie să lipsească din biblioteca ta. O găsești aici

„Cele mai frumoase povești clasice de noapte bună” este o culegere ilustrată care cuprinde numeroase povestiri cu prințese, regi, magicieni și animale vorbitoare, iubite de copiii din întreaga lume.

2. Micul prinț

Micul prinț este o carte de povești clasică pentru copii.

„Micul prinț” este o carte de povești clasică pentru copii. O găsești aici

Acesta este un volum clasic ce nu trebuie să lipsească din biblioteca oricărui părinte. În plus, cartea este completată chiar cu ilustrațiile autorului.

3. Povești de 5 minute pentru băieți

cărți de povești pentru copii. povești de 5 minute pentru băieți

Cauți cărți de povești pentru băiatul tău? Îți sugerăm acest volum. Este disponibil aici

Această carte cuprinde 9 povești ilustrate pentru copii, printre care se numără și câteva basme scrise de Hans Christian Andersen și de Frații Grimm.


Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie