Cărți pentru copii de 12 ani. Cele mai bune recomandări

Dacă ai un copil aflat la vârsta de 12 ani și nu vrei să-l mai vezi toată ziua cu tableta sau cu telefonul în mână, uită-te pe selecția noastră de cărți pentru copii și alege ce i se potrivește cel mai bine! Sunt cărți minunate pentru copiii aflați în perioada de preadolescență, cărți interesante, care stârnesc curiozitatea și plăcerea de a citi!

La 12 ani copiii sunt pe punctul de a intra în adolescență, de aceea trebuie să le oferi lecturi care să-i ajute să se cunoască mai bine și să își afirme personalitatea. Există cărți pentru copii care îi ajută să-și depășească fricile și care transmit valori ce fac mai ușoară tranziția către adolescență. Iată lista noastră de recomandări de cărți pentru copii de 12 ani pe care poți să le comanzi de pe colecții.libertatea sau le mai poți găsi la chioșcurile de difuzare a presei!

Cărți pentru copii – 'Fulgerele m-au gonit acasă', de Amber Lee Dodd

În 'Fulgerele m-au gonit acasă', Amber Lee Dodd spune o poveste înduioșătoare despre o fată care se străduiește să se adapteze schimbărilor din familie, dar și de la școală, unde are probleme în a-și găsi cuvintele potrivite (suferă de dislexie) și în a-și face prieteni. În ziua în care împlinește 11 ani, Amelia își pune o dorință secretă, iar o furtună magică se dezlănțuie și amenință toată insula și pe locuitorii acesteia. În plus, Amelia începe să dispară și să apară brusc în diferite locuri de pe insulă, unde găsește obiecte care au legătură cu familia ei și care o ajută să dezlege misterul stâncii Dintele Șarpelui și, totodată, să-și găsească propriul drum în viață. Cartea este completată cu scurte biografii ale exploratoarelor care o influențează pe eroină și care pot deveni modele pentru toți cititorii cărții.

Cărți pentru copii – 'Twister', de Juliette Forrest

'Twister' este povestea unei fete curajoase și inteligente; a unei vrăjitoare care trăiește în Codrul Urlător; a unui colier care te transformă într-un lup, într-o furtună sau într-un râu tumultuos; și a unui personaj diabolic care nu s-ar da în lături de la nimic pentru a pune mâna pe colierul magic. Twister, care locuiește cu mama și cu bunica ei, pleacă în căutarea tatălui dispărut și, pe drumul ei, ajunge să cunoască puterea magiei și importanța prieteniei.

Cărți pentru copii – 'Pog, străjerul casei', de Kenny Pàdraig

'Pog, străjerul casei' este o poveste plină de magie, mister și creaturi fantastice. Pog, o creatură mică și blănoasă care locuiește în podul casei, îi ajută pe Penny și pe David să se salveze dintr-o serie de pericole iminente. Rămași doar cu tatăl lor, Penny și David se mută în casa părintească a mamei, aflată chiar în inima pădurii.

Tatăl copiilor spune că acesta este un nou început. Fără mama însă, locul pare pustiu, iar din pod se aud niște zgomote ciudate… Copiii descoperă că sursa zgomotelor e Pog. Apar însă și alte creaturi– mai ciudate și mai puțin prietenoase –, care par să se multiplice la nesfârșit. Doar cu ajutorul lui Pog vor reuși David și Penny să se salveze, iar binele să triumfe din nou în lume.

Cărți pentru copii – 'Prințesă și cerșetoare', de Delphine de Vigan

'Prințesă și cerșetoare' surprinde prin stilul simplu, asemănător scriiturii de blog sau de jurnal, prin latura sa introspectivă, o incursiune în lumea introvertită și plină de fantezie a unui copil precoce în pragul adolescenței, dar și prin alăturarea a două lumi care nu se cunosc și nu se recunosc între ele, care par a coexista în același spațiu și care ajung să se împletească, să se confrunte și să se separe, păstrând fiecare pentru totdeauna atingerea celeilalte. Lou are 13 ani, un IQ de 160, tendințe obsesiv-compulsive și o mamă depresivă. Dar viața ei – și a părinților săi – e pe cale să se schimbe datorită proiectului școlar despre tinerii fără adăpost în care se implică.

Cărți pentru copii – 'Copiii Căpitanului Grant. America de sud', de Jules Verne

'Copiii Căpitanului Grant. America de sud', de Jules Verne, este o carte clasică ce ar trebui citită de toți copiii de 12 ani, povestea fiind una fascinantă. După ce au descoperit un misterios mesaj într-o sticlă, scris de naufragiatul Harry Grant, căpitanul vasului Britannia, frații Mary și Robert pleacă într-o expediție de salvare a tatălui lor dispărut, însoțiți de Lordul Glenarvan și soția sa, de maiorul Mac Nabbs, cartograful francez Jacques Paganel și echipajul iahtului Duncan. În timpul călătoriei, înfruntă triburi periculoase, animale sălbatice și furtuni teribile, în ceea ce devine cea mai mare aventură a vieții lor. În primul volum, eroii cărții explorează coastele Americii de Sud.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Mini-cultura