Casa groazei: Si-au torturat cei 13 copii vreme de 7 ani de zile

Cazul lui David si Louise Turpin, cei doi parinti din Perris, California, ce si-au torturat cei 13 copii vreme de ani buni, a facut deja inconjurul globului si a socat milioane de oameni.

Recent, cuplul a fost pus sub 12 capete de acuzare pentru tortura, 12 capete de acuzare pentru sechestrare de persoane, 6 capete de acuzare pentru abuz de minori si o acuzare de acte indecente in fata unui minor, ultima fapta fiind atribuita tatalui.

Pentru toate aceste fapte, cei doi parinti au pledat „nevinovat” joia trecuta.

Cei doi si-au supus copiii la abuzuri sistematice, desfasurate pe parcursul a mai bine de 7 ani.
David Turpin, in varsta de 57 de ani, este un inginer in IT iar Louise era in evidenta autoritatilor ca fiind casnica.

Tot calvarul copiilor din familia Turpin s-a sfarsit in data de 14 ianuarie 2018, cand una dintre fete, in varsta de 17 ani, a reusit sa evadeze pe geam si sa alerteze politia folosind un telefon mobil inactiv.
Autoritatile au transmis ca adolescenta care a evadat arata in varsta de 10 ani. In incercarea de a scapa din calvar, tanara a luat cu ea inca un frate, care insa s-a intors inapoi in casa de frica.

Cum erau tratati cei 13 copiii ai familiei Turpin

La inceput, copiii erau legati cu sfoara in scop disciplinar. Ulterior insa, dupa ce unul dintre ei a reusit sa scape, cuplul a inceput sa foloseasca lanturi si lacate. De multe ori victimele nu erau eliberate nici macar pentru a folosi baia.

Aceste pedepse erau aplicate pentru saptamani sau chiar luni intregi.
Cand nu erau legati de paturi, copiii din familia Turpin erau incuiati in camere separate.

In tot acest timp insa, cuplul posta periodic imagini cu familia la diferite evenimente, in cele mai multe dintre poze copiii aparand toti imbracati la fel, pozand in familia perfecta alaturi de parintii lor.

Familia Turpin si-a torturat sistematic copiii, fizic si psihologic

Cei mai multi dintre cei 13 copii aveau semne evidente de malnutritie severa, cel mai grav fiind un baiat de 29 de ani ce cantarea 37 de kg atunci cand a fost gasit.
Toate cele 13 victime erau atat de subnutrite, incat initial, cand au descins la fata locului, fortele de ordine au crezut ca au gasit exclusiv minori abuzati.

In plus fata de legarea cu lanturi, copiii erau batuti si strangulati ori de cate ori se abateau de la regulile parintilor.

Una dintre aceste reguli presupunea ca cei mici nu aveau voie sa se spele pe maini deasupra incheieturilor, fiind acuzati de parinti ca „se joaca cu apa”.

In privinta igienei, victimele aveau voie sa faca dus o data sau de doua ori pe an maxim.

Educatie in regim homeschooling, facuta exclusiv din Biblie

Niciunul dintre cei 13 copii nu a fost vreodata la dentist sau la scoala, ei avand teoretic parte de homeschooling.
Lectiile predate acasa presupuneau invatarea pe de rost a unor pasaje din Biblie, iar unii dintre cei 13 copii au incercat chiar s-o memoreze in intregime.

Stiau foarte putine informatii despre lumea inconjuratoare si erau fortati sa doarma in timpul zilei si sa fie activi pe timp de noapte, pentru a le limita contactul cu vecinii.

La iesirea din casa care le-a fost temnita, unii dintre copii nu aveau habar cum arata medicamentele sau ce sunt acelea, iar unul dintre ei nu stia ce este un politist.

Cuplul nu s-a rezumat insa la tortura fizica. Obisnuiau sa lase mancare sau jucarii in camerele in care erau copiii legati, la distante suficient de mari incat acestia sa poata vedea, dar sa nu poata atinge jucariile sau mancarea.

Mai mult decat atat, autoritatile au gasit numeroase jucarii ambalate, neatinse, in casa celor doi, desi era evident ca celor mici nu li se permisese vreodata sa se joace cu jucariile. Toate acestea erau in contrast cu conditiile mizerabile din casa.

Daca vor fi gasiti vinovati, David si Louise Turpin risca intre 94 ani de inchisoare si inchisoare pe viata.

 

Surse: independent.co.uk, bbc.com

Imagini: Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau