Cat de tare doare epidurala?

Multe dintre femei, atunci cand se gandesc la nastere, nu se tem atat de mult de contractii si in general de durerile specifice, cat se tem de anestezia epidurala. Dar cat de tare doare epidurala?

Atat in cazul mamelor cazul nasterii naturale, cat si in cazul unei cezariane, epidurala este o optiune sau o necesitate.

Epidurala este principala forma de anestezie folosita in cazul aducerii pe lume a copiilor. Aceasta se introduce in corp printr-un mic cateter pus la baza spatelui.

Din fericire, vei putin amortita inainte de a iti fi introdus acest cateter. Ramane insa intrebarea: cat de tare doare epidurala?

Cat de tare doare epidurala?

Daca iti intrebi prietenele mamici care au nascut cu epidurala, cel mai probabil vei auzi o multitudine de variante de raspunsuri. Unele mame spun ca nici nu au simtit-o. Altele spun ca simti o intepatura, apoi ceva presiune.

Adesea, mai ales in cazul nasterilor naturale, unele mame nu o simt din cauza contractiilor deja dureroase. Sigur stii cum e cand te doare o parte a corpului, dar daca te lovesti intr-o alta parte nici nu simti, din pricina primei dureri.

E foarte probabil ca epidurala sa fie exact asa, mai ales daca administrarea anesteziei se va nimeri exact atunci cand ai o contractie.

Daca totusi vei simti putin disconfort din pricina anesteziei, in ceea ce priveste durata aceastei dureri, din fericire nu vei avea de indurat mult.

Epidurala isi face efectul maxim in aproximativ 15 minute, insa imediat dupa administrare vei simti efectele ei.

Fiecare organism este diferit, prin urmare cel mai probabil vei simti epidurala intr-un mod diferit fata de ce ai auzit de la alte mame.

Ce este insa cert, este ca aproape sigur epidurala nu doare atat de tare pe cat te astepti tu.

Citeste si: 7 lucruri pe care trebuie sa le stii despre recuperarea dupa nastere

Sursa articol: romper.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Nastere