Cat mai multe lichide!

Cei mai multi dintre copii cer de baut doar cand le este cu adevarat sete. Dar atunci este, de fapt, tarziu; corpul lor resimte deja sem­nele deshidratarii.

Pe timp de vara, copiii mici si mari ar trebui sa bea lichide la fiecare 15-20 de minute.

Copiii sunt mai vulnerabili decat adultii in fata deshidratarii. Ei nu transpira la fel de mult, dar nevoia lor de hidratare este aceeasi, mai ales ca se suprain­cal­zesc mai repede.

Deshidratarea severa poate pune viata copilului in pericol. Am enumerat mai sus cateva dintre simptome, pentru a sti ce sa faci in ca­zul in care copilul tau le prezinta, dar bineinteles ca ar fi de dorit sa nu a­jungi in asemenea situatii-limita. Tine cont ca vara trebuie sa beti cu totii mai multe lichide decat de obicei.

Daca voi prefe­rati bauturile reci, copiilor este bine sa le serviti la temperatura camerei si pentru a evita racelile, dar si pentru ca cei mici nu pot bea prea multe lichide reci si vreti sa evitati exact situatia in care sa consume prea putine lichide.

Cand mergi la piata, nu uita sa treci pe lista de cumparaturi multe fructe si legume, care, dupa cum stii, contin apa in cantitati importante. Nu uita niciodata, cand iesiti in parc, sticla cu apa.

Daca ai un copil mai dificil si care refuza de obicei sa bea apa, poate ajuta sa-i cum­peri un termos sau un recipient special, cu personaje din desenele lui animate preferate. Poate doar si ca sa se laude in fata celorlalti copii va face des excursii pe la sursa lui de apa.

Citeste continuarea in revista BABY – iulie-august.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista