Cauza oficiala a decesului copilului operat la Sanador: hemoragie interna

A fost emis raportul oficial al anchetatorilor in cazul decesului baietelului ce a decedat in urma unei operatii de rutina la Spitalul Sanador, conform informatiilor publicate in exclusivitate de Libertatea.ro.

In raportul de la INML „Mina Minovici”, cauza mortii lui Stefan Alexandru Duta este o hemoragie interna lenta, ce a survenit in urma operatiei de coborare a testiculului stang:

Cauza mortii baietelului decedat la Sanador, dupa o operatie de rutina: hemoragie interna

„Moartea (…) a fost neviolentă. Ea s-a datorat unei hemoragii interne acute, la nivel retroperitoneal, având sursa la nivelul venelor funiculului spermatic stâng, complicată cu şoc hemoragie, apărută în urma unei intervenţii chirurgicale pentru «testicul necoborât stâng».'

Raportul autoritatilor vine la doua luni dupa tragedia petrecuta in familia Duta, iar concluzia acestuia vine sa reconfirme ca banuiala initiala a medicilor care au intervenit a fost corecta: copilul a sangerat intern dupa operatie, in urma unei complicatii ce a avut loc in timpul interventiei chirurgicale.

In continuare, raportul INML merge catre anchetatori, urmand ca acestia sa decida daca vor exista persoane puse sub acuzare in acest caz, pana in prezent nefiind formulate acuzatii, altele decat din partea familiei.

Citeste intreg materialul in exclusivitate pe Libertatea.ro.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau