Ce accesorii sunt necesare pentru diversificarea alimentației bebelușului

Momentul diversificării este unul îndelung așteptat de către părinți, dar este o etapă care vine la pachet cu o mulțime de provocări. Chiar dacă te gândești că mai este timp până la acest moment, momentul diversificării se va întâmpla mai repede decât crezi. Primele șase luni alături de cel mic sunt destul de obositoare, dar atunci când vei începe să îi oferi alimente la masă, responsabilitățile vor fi și mai mari.

Cel mai bine este să achiziționezi cât mai din timp diverse accesorii, necesare pentru a te putea bucura de întreaga experiență a diversificării. În timp ce te pregătești pentru momentul diversificării, este important să te informezi despre toate accesoriile care te vor ajuta să faci tranziția mai ușoară și naturală. Începând cu prepararea mâncării, apoi așezarea celui mic într-un scaun special și până la tacâmurile din silicon, fiecare accesoriu este important pentru o experiență cât mai plăcută.

Scaunul special 

Știi că a venit momentul ca cel mic să poată fi așezat pe un scaun special pentru bebeluși, atunci când se poate ridica și sta singur în șezut. Acest lucru se întâmplă în jurul vârstei de șase luni și este recomandat să alegi scaunul pentru bebeluși în funcție de spațiul pe care îl ai la dispoziție în bucătărie și de buget. Este important să alegi un model cât mai rezistent, în care copilul tău să stea confortabil și să nu existe riscul de accidente. De asemenea, scaunul trebuie să fie confecționat din materiale care se pot curăța ușor, eventual cu husă detașabilă.

Vesela pentru bebeluș 

Unele dintre cele mai importante accesorii pentru bebeluș din momentul în care începe diversificarea sunt tacâmurile și bolurile din care este hrănit. Vei avea în continuare nevoie de biberoane bebelusi din materiale sigure, dar este necesar să adaugi în vesela esențială boluri și tacâmuri din materiale non-toxice, special concepute pentru a putea fi folosite cât mai ușor și pentru a proteja gingiile și dinții celui mic. Unele dintre cele mai potrivite accesorii sunt cele non-aderente, care nu alunecă pe masă.

Blender  

Blenderul este unul dintre produsele pe care este necesar să le ai în bucătărie pentru a prepara cât mai simplu și rapid mâncarea bebelușului. Până când acesta va învăța să mestece, există un risc destul de mare de a se îneca, mai ales dacă bucățile de alimente nu sunt foarte mici, așa că este recomandat ca acestea să fie transformate în piure. Blenderul este esențial pentru a putea prepara cele mai delicioase piureuri, în cel mai scurt timp. 

Sterilizator 

Sterilizarea vaselor și a tacâmurilor folosite pentru prepararea alimentelor bebelușului este foarte importantă pentru a elimina reziduurile acumulate. Vesela și tacâmurile pot fi fierte, însă este mult mai simplu să ai la dispoziție un sterilizator, care te ajută să termini treaba mai repede și cu cele mai bune rezultate. Tot ce trebuie să faci este să îl programezi, spre deosebire de fierberea pe aragaz, pentru care trebuie să aloci cel puțin 30 de minute și să ai în vedere că unele materiale din care sunt confecționate tacâmurile și vasele nu rezistă la temperaturi foarte mari. 

Cana potrivită 

Diversificarea nu se referă doar la mâncare, iar după vârsta de șase luni cel mic nu se va hidrata doar cu laptele mamei. Astfel, o cană specială este modalitatea perfectă pentru ca bebelușul să se obișnuiască mai ușor cu băutul apei și sucurilor. În plus, reprezintă un mod de a îmbunătăți coordonarea mână-gură. Cănile pentru gustări, potrivite după primul an de viață a copilului sunt prevăzute cu mânere pentru a fi mai ușor de manevrat de cel mic, chiar și atunci când se află în mișcare. Acestea au o deschidere a capacului care permite bebelușului să o apuce mai ușor, fără să verse conținutul. 

Atunci când te pregătești pentru perioada diversificării, este important să te informezi despre toate accesoriile care te vor ajuta să faci tranziția mai simplă și mai ușoară. Chiar dacă mâncatul este un proces natural, cel mic va trebui să învețe cum să manevreze tacâmurile și alimentele, iar pentru a face aceste lucruri este nevoie de o mulțime de accesorii din materiale sigure și rezistente.

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Elefant.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Anunturi