Ce alimente de toamnă te ajută să slăbești

Sezonul rece este ideal pentru slăbire, deoarece scăderea temperaturii stimulează metabolismul și procesul de slabire este mai rapid și mai eficient. Cunoscuta antrenoare de fitness, Cori Grămescu (wwwladyfit.ro) îți spune ce alimente de toamnă te ajută să slăbești.

Rădăcinoasele

Introdu morcovul, telina, gulia si sfecla rosie in alimentatia ta, pentru un plus de fibre si energie. Le poti manca atat preparate termic, cat si crude, in diferite salate de cruditati. Au putine calorii, multe fibre si iti dau energie pentru 4 ore dupa ce sunt consumate, fiind astfel o ideala garnitura la mesele principale.

 

Conservele de legume de casă

Poti face orice gustare mai gustoasa daca mananci putina zacusca de legume facuta in casa. Cata vreme legumele sunt preparate la temperature scazuta si cu o cantitate redusa de ulei, nu este un preparat periculos pentru slabire. Pune 2 linguri de zacusca pe o felie de paine cu fibre si obtii o gustare de seara perfecta pentru a-ti linisti foamea inainte de cina. Poti opta pentru zacusca de vinete, de ciuperci, de fasole, de dovleac sau orice combinatie traditionala de toamna.

Prazul

Este perfect pentru masa de pranz, avand fibre si o cantitate mai mare de glucide. Isi elibereaza energia lent si iti creeaza satietate pentru o perioada lunga de timp si se poate folosi in mancare de praz cu masline, sautee de praz, supa crema de praz cu legume sau salata calda cu praz. Trebuie combinat cu carne slaba si legume sarace in amidon.

Fructele de toamnă

Sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti si fructele de padure care se recolteaza la shutterstock_224009623inceputul toamnei pot fi pastrate fara probleme la congelator. Consuma struguri, piersici de toamna, pere si mere ca gustare in prima parte a zilei. Au fibre care creeaza satietate, hidrateaza si vitaminizeaza si sunt dulci, reducand din pofta de a consuma dulciuri sau patisserie.

Semințele de dovleac și nucile crude 

O sursa excelenta de grasimi sanatoase si constituie o gustare satioasa. Se gasesc din abundenta toamna, chiar si in piete. Se consuma dup ace au fost hidratate in apa pentru cateva ore.

Alimentatia in lunile de toamna este foarte diversificata si gustoasa, asa ca e mult mai usor sa incepi un program de slabire si e si mult mai usor sa vezi rezultatele pe care le astepti. Slabirea nu va parea un chin, oferta alimentara e generoasa si diversa si astfel face ca orice program de slabire sa fie mai usor de urmat. Nu uita sa incluzi si sportul in programul de slabire, pentru a avea rezultate si mai evidente.

foto Shutterstock

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport