Ce ar trebui să conţină bagajul pentru maternitate

Venirea pe lume a unui nou-născut reprezintă unul dintre cele mai importante momente din viaţa de familie a unui cuplu. Viitorii părinţi sunt cuprinşi de febra pregătirilor, încercând să acorde atenţia necesară fiecărui aspect care vizează întâmpinarea celui mic şi îndeplinirea tuturor sarcinilor de viitori proaspeţi părinţi. De la camera şi mobilierul copilului, până la hăinuţe şi accesorii, de la organizarea programului celor din jur, până la pregătirea actelor necesare în vederea declarării noului membru al familiei, toate sunt extrem de importante şi necesită multă atenţie şi timp.

Pregătirea pentru momentul naşterii

După o perioadă de nouă luni, plină de transformări şi trăiri contradictorii, de fericire şi, uneori, de nelinişti şi temeri, viitoarea mamă se pregăteşte de naştere, aşteptând întâlnirea cu puiul ei. Este un moment aşteptat cu mare nerăbdare, dublată de temeri şi îndoieli. Pentru ca această etapă să fie trecută cu uşurinţă, este foarte important ca viitoarea mamă să fie susţinută cu multă dragoste şi înţelegere de către partener şi de către ceilalţi membri ai familiei. Pe lângă acest aspect, hotărâtoare în acest sens, cel al bunei desfăşurări a naşterii, este comunicarea dintre mamă şi medicul care a urmărit sarcina şi care va asista naşterea. Acesta trebuie să vină în întâmpinarea neliniştilor viitoarei mame, oferindu-i toate răspunsurile necesare şi stabilind împreuna cu aceasta toate datele legate de momentul naşterii. Este foarte important ca mama să ştie care sunt toţi paşii implicaţi în desfăşurarea marelui eveniment, indiferent dacă naşterea va avea loc pe cale naturală sau chirurgicală. De toate acestea depinde echilibrul emoţional al mamei, acesta fiind esenţial pentru o naştere firească şi normală, dar şi pentru o acomodare rapidă cu rolul de mamă.

Bagajul de maternitate

Gentuţa pentru maternitate trebuie pregătită din timp. Aceasta conţine necesarul pentru bebeluş, dar şi pentru viitoarea mamă. Astfel, pentru micuţul care va veni pe lume se va pregăti un rând de hăinuţe care să conţină un body, şoseţele, căciuliţă, un costumaş, scutecele de bumbac, o păturică, toate adaptate anotimpului. În acest sens, Nannie aşteaptă viitoarele mămici cu seturi de hăinuţe şi accesorii pentru nou născuţi, ideale pentru marele moment. Bagajul va mai conţine scutecele absorbante, evitându-se produsele cosmetice pentru nou născuţi, deoarece acestea nu vor fi folosite în maternitate. Mama va avea şi ea nevoie de multe lucruri. Nu va uita de cartea de identitate şi de adeverinţa de salarizare. Îşi va pune în pune în bagaj cămaşa de noapte, o pijama, un halat, şosete şi papuci, prosoape, lenjerie intimă, tampoanele absorbante, unguente şi tampoanele pentru sâni, comprese sterile, trusa cu produse de îngrijire personală şi, evident, sutienul pentru alăptat. Încărcătorul pentru telefon, o carte şi un aparat foto ar trebui să fie puse şi acestea în bagaj. Dacă viitorii părinţi au decis recoltarea şi depozitarea de celule stem, atunci unul dintre lucrurile esenţiale din bagajul de maternitate este kitul de recoltare pe care l-au primit în momentul semnării contractului cu banca de celule stem. Kitul va fi predat personalului medical care supraveghează sarcina, chiar în momentul internării pentru naştere.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial