Cadouri pentru copii – ce să alegi, în funcție de zodie

Sigur că unui bebeluș nu-i poți cumpăra același cadou ca unui junior, chiar dacă amândoi copiii sunt născuți în zodia Taurului sau Capricornului. Când alegi o jucărie trebuie să ții cont în primul rând de vârsta copilului. Dar uite cam ce tipuri de jucării plac micuțului tău, în funcție de semnul zodiacal în care s-a născut.

 

Berbec
Micuțul tău Berbec este activ, dinamic și independent, veșnic în acțiune, curajos și competitiv. Are multa energie, aleargă, se agită, se cațără. Un copil Berbec este încântat de jucării de acțiune – mașinuțe, camioane, elicoptere, tancuri, cu cât mai zgomotoase, cu atât mai apreciate. Orice jucării 'sportive' – biciclete, role (dacă e mai mărișor), o minge – vor fi apreciate.

Taur

Taurul e semnul cochetei Venus – fetițele chiar se vor bucura dacă vor primi hăinuțe cadou, nu numai jucării. Nu dai greș cu rochitele, poșetuțe sau mini trusele cosmetice. Chiar și băiețeii Taur apreciază hăinuțele. Unui mic Taur, care are un simț înnăscut pentru bani și afaceri, îi mai poți lua jocuri gen Monopoly sau alte jocuri, jucării și accesorii care îi dezvoltă simțul artistic, și el înnăscut. Un set de acuarele, caiete de desen, jocuri de pictură pe numere sau un instrument muzical. Când este mai mărișor, cel mai tare va aprecia dacă va primi bani cadou, semnul fiind unul foarte practic și preocupat de zona financiară.

 

Gemeni

Copiii Gemeni sunt foarte ageri, curioși, îndemânatici, inventivi și vioi. Ce cadou ar face fericit un  copil născut în Gemeni (fetiță sau băiețel, deopotrivă)?: bicicletă, tricicletă, role, palete de ping-pong, rachete pentru tenis de câmp, un bilet într-o excursie sau tabără, căci se plictisesc repede și simt nevoia să schimbe des peisajul. Gemenii se mai bucură de cărți – mai ales genul enciclopedie, căci au o curiozitate pe care trebuie să o satisfacă, dar și de jucării de acțiue: arcuri, puști de jucărie sau truse de croitorie (pentru fete). Un micuț născut în Gemeni va fi încântat și de jucării amuzante, cu surprize, căci adoră să facă farse.

Rac
De regula, e un copil timid și sensibil, care prefera să se joace în liniște. Fetițele par de mici mămici și gospodine. Sunt atrase de păpuși-bebe, de care să aibă ele grijă sau de mini-căsuțe mobilate, pe care să le poată rearanja zilnic. Micuții Raci au o memorie incredibilă și sunt cei mai imaginativi din zodiac. Sunt în stare să se joace cu orice obiect, căruia îi atribuie simboluri doar de ei știute. Dacă le faci cadou acuarele, hârtie glasată sau creponată, plastilină sau o roată a olarului în miniatură, te vor ului cu micile lor creații, de mare valoare artistică încă din primii ani ai copilăriei.

Leu shutterstock_159573671

Deși iubește grozav jucăriile, copilul Leu este destul de pretențios – nu te poți prezenta cu un cadou de rând. Dacă e baiat, ia-i o mașinuță Ferrari, nu un camion oarecare, iar dacă e fată, nici să nu te gândești să-i iei o păpușă oarecare, o va aprecia doar pe una de colecție (gen Barbie). Pentru micuții Lei este importantă și prezentarea cadoului – ambalajul, modul în care este el dăruit, nu doar conținutul contează. Un copil născut în zodia Leului va aprecia desene animate sau cărți cu un erou puternic (gen Cei trei mușchetari, Regele Leu etc)

Fecioara
Chiar și atunci când se joacă, micuțul născut în Fecioară o face de parcă ar fi ceva important, de parca ar munci. E un copil pragmatic, deci o parte dintre jucăriile lui trebuie să fie de natură practică. Se va bucura de o trusă de scule, traforaj sau Lego, de mașini de cusut, mini-bucătării de joacă, sau alte jocuri care recreează obiecte utilitare din viața reală (fier de călcat, mașină de spălat, aspirator etc). Grija pentru ceilalti este alt atribut al zodiei, așa că micuțele Fecioare vor aprecia un cadou gen trusă medicală. Dacă îi cumperi un animăluț, copilul Fecioară va fi încântat (și foarte responsabil). Pentru că sunt foarte răbdători prin comparație cu alte zodii și sunt pasionați de detaliu și ordine, copiii Fecioară apreciază un puzzle, reviste de colecție, pietre (pe care să le poată eticheta și ordona), un insectar sau o trusă de chimie și un joc de logică.

Balanță

Inteligent, sociabil și cooperant, copilul Balanță caută armonia. Nu iubește jocurile violente shutterstock_161879123sau jucăriile stridente. Dacă e fetiță, păpușa-cadou pentru o micuță Balanță trebuie sa fie foarte frumoasă, („domnișoară, nu „bebe). Dacă e băiat se va bucura de o mașinuță cu linii elegante și un motor silențios. Semn patronat de Venus, Balanța apreciază cadourile estetice – haine, accesorii, bijuterii, dar și cărțile, vizitele la muzeu, spectacolele grandioase (circ) sau petrecerile supriză, cu cât mai mulți invitați.

Scorpion
Curajos și dornic să afle cum 'funcționează' lumea, micuțul Scorpion se bucură de jucării demontabile, pe care să le poată desface și asambla de 100 de ori.  Se va bucura și de o trusă medicală, de jocuri de construcție, de truse de chimie sau de un atlas, ba chiar și de un schelet. Pasionat de cunoaștere și de alte lumi, va fi fascinat ca adult de mitologia antică, arheologie, pătrunderea în alte lum, iar aceste pasiuni se văd din copilărie. Îi vor plăcea cărțile lui Jules Vernes sau basmele în care personajele au o lume secretă (Cenușăreasa, Ali-Baba etc). Pentru că are o tendință spre agresivitate, ar fi bine să-i iei cadouri care să compenseze – chituri de modelaj sau un curs de înot sau de cătărări îi vor plăcea mult.

Săgetator

Vrei să-i faci o mare bucurie unui mic Săgetător? Du-l într-o excursie de ziua lui. Dacă nu-ți permiți, fă-i măcar un cadou care să-i permită să călătorească imaginar – un rucsac, o bluză cu impremeu safari sau cu o caschetă de colonist. Un glob pământesc, un atlas de geografie, primele cărți de limbă engleză (sau chineză, de ce nu?). Băieții Săgetător sunt topiți după mașini de curse, decapotabile, cât mai arătoase și performante. Fetițele nu se omoară după păpuși –o bicicletă, un curs de dans sunt cadouri care le bucură mai tare.

Capricorn
Micul Capricorn se  poartă ca un adult de când e bebeluș. Sub aparența de copil  retras și liniștit zace o personalitate puternică, tenace și foarte ambițioasă. Nu va fi încântat de un muțunache pufos sau alte asemenea dulcegării. Vrei să-i faci o mare bucurie? Dăruiește-i un câine sau o pisică. Pentru că are o gândire foarte logică și vede lucrurile în pași succesivi, pe termen lung,  va fi fascinat de locuri de strategie, inclusiv șah, go, dame. Iar dacă îi iei un computer, fii sigură că nu va pierde timpul cu jocuri banale.

Vărsător

Sub aspectul de îngeraș delicat se află un caracter independent (chiar rebel), liber-cugetator, progresist, original și inventiv. Micutul Vărsător va fi încântat de trenulețe electrice, avioane, rachete, telefoane cu sau fără fir, astronauți, roboți, extratereștri, neapărat cu multe accesorii.  Dacă îi faci cadou un instrument muzical, va fi fericit (Mozart era VărsătorJ). Un mini-laborator de fizică sau de chimie, o lunetă sau un telescop, un atlas, dar și jucării care să le consume energia (bicicletă, minge, rachetă de tenis, role)  – sunt tot atâtea cadouri care îi vor bucura pe micuții Vărsători.

Pești

Sensibil și plin de fantezie, micuțul născut în Pești își creează lumea lui, populată de vise, aventuri și eroi imaginari. Nu e un copil pretenșțios, îi ajung câteva jucării pentru a a crea în jurul lor un întreg univers. Îi vor plăcea cărțile, puzzle-urile, aparatele foto (chiar și de jucările), animalele și jucăriile marine. Îl vei face fericit și cu o excursie la mare, chiar dacă e plină iarnă. Va fi pasionat și ca adult de orice e legat de apă.

 

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie