Ce caracteristici trebuie să aibă un pătuț de bebeluși?

Primul pătuț trebuie să fie cu siguranță unul demn de prințesica sau prințișorul tău. Confortul este criteriul de bază în funcție de care se face alegerea acestuia, însă nu este singurul. Iată ce caracteristici trebuie să aibă un pătuț pentru bebeluși pentru a oferi cele mai bune condiții!

  • Ideal pentru odihnă și joacă

Somnul este esențial, în special în primele luni de viață. Mobilierul din camera sugarilor și calitatea hăinuțelor îmbrăcate contribuie la liniștea și fericirea lor. În prezent sunt numeroase modele de pătuțuri pe piață, dotate cu accesorii dintre cele mai practice, pentru a satisface absolut toate cerințele unei copilării minunate. 

Dintre pătuțurile pliante, poți opta pentru cele prevăzute cu 2 nivele, ideale pentru odihnă și joaca copilului. În acest caz, nivelul superior poate fi folosit de la naștere până la vârsta de 5-6 luni, urmând ca apoi să fie folosit nivelul inferior. Prinderea kit-ului de nivel se face prin fermoar de jur împrejurul conturului patului, având un mecanism dublu de siguranță împotriva plierii accidentale.

  • Salteluță comodă

Salteluțele matlasate transformă orice patut bebelusi într-un locușor comod și intim. Poziția corpului este menținută corect prin intermediul suportului din material dur (placaj), astfel încât puiul să poată dormi pe un plan drept. 

  • Materiale prietenoase cu pielea și ușor de curățat

Materialele sunt alese pentru a permite trecerea aerului și a evita supraîncălzirea. În interiorul pătuțului ventilația trebuie să fie excelentă, lucru îndeplinit cu succes de țesătura tip plasă poziționată pe laturile mai mari ale acestuia. Pielea delicată a bebelușului tău va fi răsfățată, acesta simțindu-se mereu confortabil. De asemenea, pentru a permite supravegherea copilului, părțile laterale ale pătuțului sunt confecționate dintr-un material transparent.

La alegerea patului, pe lângă calitatea materialelor, ai în vedere si paleta coloristică, știut fiind faptul că imprimeurile și culorile vesele dezvoltă abilitățile vizuale și tactile ale copilului.

  • Arcadă de jucării

Jucăriile animă timpul micuților, alungând plictiseala. Dacă alegi un pătuț pentru bebeluși cu carusel muzical mecanic și jucărioare vesele din pluș, îi vei oferi copilului tău clipe de încântare și relaxare.

  • Plasă împotriva insectelor

Plasa de protecție, confecționată dintr-o țesătură de tip tricot, permite trecerea aerului și asigură protecție maximă celui mic. Este ușor de montat, putând fi utilizată chiar și atunci când laterala pătuțului nu este ridicată. 

  • Măsuță de schimbat scutece 

Un pătuț pentru bebeluși cu valențe practice cuprinde și măsuța de schimbat scutece.   

  • Compartimente pentru accesorii

Compartimentele pentru accesorii se pot atașa pe oricare dintre cele două laterale mari ale patului si reprezintă un spațiu de depozitare excelent pentru hăinuțe, scutece, creme, șervețele umede sau orice alt articol necesar îngrijirii copilului. Totul este astfel bine organizat și la îndemâna ta. 

  • Ușor de atașat la patul matrimonial

Modelele moderne de pătuț pentru bebeluși se pot atașa la patul matrimonial, ceea ce le permite micuților să doarmă alături de părinți în primele luni de viață în condiții de maximă siguranță. Acest lucru le conferă liniște și stabilitate, factorii principali care contribuie la integrarea celui mic în familie. 

  • Ușor de transportat 

Pătuțurile dispun de roți dotate cu sisteme de blocare, pentru a ușura mutarea atunci când este cazul. 

Iată cum banalul pătuț pentru bebeluși s-a transformat într-o piesă de mobilier multifuncțională și versatilă. Materialele, dotările moderne și designul practic îți vor ușura sarcinile de părinte. Achiziționarea unui pătuț care să îți îndeplinească toate criteriile de selecție va fi o investiție cu nenumărate satisfacții.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news