Ce cărucior alegi pentru copilul tău

Principal mijloc de transport al copilului tău, mai ales atunci când locuiești în oraș și vrei să te deplasezi cu ușurință dintr-un loc în altul cu copilul la purtător – în acest fel poate fi caracterizat căruciorul pentru copii. Dar există atât de multe modele de cărucioare pentru copii din care poți alege că te poți simți total pierdut. Vei vrea, cu siguranță, un cărucior ușor de folosit, dar și de depozitat, ușor de manevrat, dar care să fie și solid, pentru a rezista cât mai mult în timp. Nu este imposibil de găsit un astfel de model, dar poate fi nevoie să îl cauți mai mult. Mai jos vei găsi câteva dintre indicațiile de ajutor referitoare la alegerea unui cărucior pentru copii: ce tip de cărucior poți alege, care sunt caracteristicile unui cărucior bun, de calitate și ce cărucior poți alege pentru alergare sau teren mai dificil de parcurs. 

Ce tip de cărucior să aleg?

Dacă ți-ai pus această întrebare, pentru a primi răspunsul potrivit, trebuie să ai în vedere nevoile, dar și preferințele pe care le ai. Vei folosi căruciorul pentru plimbările în parc sau pentru drumeții în pădure? Trebuie să urci câteva etaje zilnic cu căruciorul sau îl parchezi pur și simplu în fața casei? 

Există modele de cărucioare clasice, dar și modele de cărucioare modulare, cu mâner reversibil sau cărucioare compacte tip umbrelă. Pentru numeroase modele de cărucioare, precum și accesorii necesare pentru acestea, incearca aici.  

Caracteristicile unui cărucior bun 

Ai stabilit deja care este tipul de cărucior de care ai nevoie? Mergi mai departe și urmărește alegerea unui cărucior de calitate, care să respecte toate condițiile necesare. 

În ceea ce privește roțile și suspensia, este de preferat să alegi un cărucior cu roți mai mari în spate, pentru a rula cu ușurință și pe teren accidentat, chiar și pe zăpadă. Suspensia va contribui la confortul copilului, iar cel mic nu va mai simți deformările de pe teren, așadar asigură-te că suspensia căruciorului este bună. 

Preferă cărucioarele care au o greutate de maximum 13 kilograme dacă este vorba de cele clasice, respectiv de 5 kilograme dacă este vorba de cele tip umbrelă, astfel încât să fie ușor să îl transporți, manevrezi și depozitezi. 

Nu uita să verifici și aspectele legate de spațiul pe care îl ocupă căruciorul atunci când este pliat, mai ales dacă vrei să îl pui în portbagajul mașinii. 

Ce cărucior este potrivit pentru alergare?

Dacă vrei să și alergi atunci când scoți bebelușul la plimbare, caută un cărucior cu trei roți pneumatice mari sau foarte mari. Mânerul trebuie să fie suficient de lung, iar roata din față trebuie să poată fi blocată. 

Aceste cărucioare sunt bune, de regulă, și pentru terenurile accidentate, pe care accesul se face mai greu. Caută însă un cărucior cu o suspensie bună, pentru confortul copilului tău. 

Ia în considerare toate aceste aspecte și îți va fi, cu siguranță, mai ușor să alegi căruciorul potrivit pentru copilul tău. Nu uita să ții cont de calitatea acestuia, dar și de nevoile pe care le ai. 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial