Ce este o garderobă intenționată și cum o poți realiza – În doar 3 pași simpli vei avea garderoba perfectă!

În ultima vreme se vorbește tot mai mult despre viața trăită cu intenție, despre a fi prezent și conștient de fiecare aspect. La fel stau lucrurile și cu dulapul tău. O garderobă intenționată este una conștientă de fiecare detaliu și posibilitate de asortare și implică o bună cunoaștere a stilurilor pe care le preferi. Este necesar să cunoști foarte bine articolele care ți se potrivesc și să îți vizualizezi foarte clar felul în care îți place să le porți.

         Realizarea unei astfel de garderobe nu necesită efort, ci timp. Desigur, o poți realiza foarte rapid dacă faci o sesiune de cumpărături ca la carte, dar lucrurile bune cer timp, în general. Dacă respecți următorii 3 pași, vei elimina definitiv confuzia în dulapul tău și piesele total disociate pe care reușești să le porți doar de câteva ori pe an.

Iată cum poți realiza o garderobă intenționată în doar 3 pași simpli:

1. Cumpără piese vestimentare basic

         Hainele sofisticate pot fi extrem de interesante și te pot face să te simți specială de fiecare dată când părăsești casa. Este foarte bine să ai câteva astfel de piese în dulapul tău. Pe de altă parte, însă, pentru a avea garderoba dorită, este important să investești mai frecvent în piese basic. Cu acestea poți compune cu mare ușurință tot felul de ținute potrivite oricărui tip de eveniment. Un mare avantaj va fi faptul că vei arăta mereu extrem de bine și vei face și economie în același timp.

2. Găsește o paletă cromatică potrivită

         Privește atent în dulapul tău și vei observa că ai un amalgam de culori pe fiecare raft sau umeraș. Nu le vei purta niciodată la întâmplare și te vei strădui mereu să faci combinațiile potrivite. Cel mai bine este să găsești culoarea care predomină în garderobă și, pornind de aici, să îți cumperi articole în nuanțe similare sau complementare. Spre exemplu, dacă îți plac culorile neutre, orientează-te după poșete de dame în nuanțe de bej sau negru de pe barneystore.ro. Pentru a elimina monotonia, găsește nuanțe sau culori diferite pentru fiecare anotimp.

3. Sortează piesele vestimentare

         Dacă tot ai început să faci inspecția în dulap, oprește-te și asupra formelor și modelelor hainelor tale. Păstrează doar acele haine pe care știi că le porți cu adevărat și vinde sau donează toate piesele pe care le păstrezi de prea multă vreme într-un colț. Dacă știi că ești genul de persoană care poartă doar fuste maxi sau blugi evazați, descotorosește-te de acele piese care nu sunt tocmai pe gustul tău și înlocuiește-le doar cu cele ce te avantajează. În felul ăsta îți va fi foarte ușor să te îmbraci în ceva deosebit chiar și atunci când ești pe grabă.

         În concluzie, o garderobă intenționată constă în piese vestimentare alese cu multă atenție și conștiința unei bune asortări indiferent de stilul la care apelezi în fiecare zi. Optează pentru palete cromatice specifice fiecărui sezon și investește în piese basic, din care să poți compune cu ușurință ținute perfecte. Nu uita să te ghidezi, pentru început, după acele haine sau culori care predomină în garderoba ta.

Sursa foto: unsplash.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial