Ce este si cum arata Lanugo – parul de pe corpul bebelusului

Spre surpriza unor mamici care poate nu stiu acest detaliu, unii bebelusi pot veni pe lume acoperiti de un par fin pe intregul corp, mai mult decat te-ai astepta. Acest puf fin se numeste Lanugo si este primul par de pe corpul bebelusului. Iata de ce unii bebelusi se nasc cu Lanugo.

Ce este si cum arata Lanugo – parul de pe corpul bebelusului

Multi bebelusi, majoritatea nascuti inainte de termen, se nasc cu parul pe care il dezvolta in perioada intra-uterina, numit Lanugo.

Lanugo se dezvolta incepand din luna a cincea de sarcina, cand foliculii pilosi incep sa produca primele fire de par.
Majoritatea bebelusilor nascuti la termen nu mai au acest puf pe piele, el cazand inca din perioada intra-uterina, in preajma celei de-a 7-a sau a 8-a luna.

Cum arata lanugo, primul par al bebelusului | Sursa imagine: Wikimedia Commons

Ce se intampla cu parul lanugo?

In mod obisnuit, intre saptamanile 36 si 40 de sarcina, parul lanugo e inlocuit de par vellus, un par fin si aproape invizibil, ce e prezent pe corpul copiilor si adultilor, fara ca hormonii sa ii influenteze cresterea.
Parul lanugo pierdut inca din uter se presupune ca este ingerat de bebelus odata cu lichidul amniotic si este eliminat sub forma de meconiu, primul scaun al bebelusului.

Daca bebelusul tau se naste cu lanugo, nu ai niciun motiv sa te ingrijorezi. Parul va cadea in cele din urma, iar bebe nu va mai fi „paros”.

Sursa: wehavekids.com

Imagine articol: 123rf


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul