Ce este un bebelus curcubeu si cu ce se deosebeste de ceilalti copii

Fără categorie

Momentul in care vezi cea de-a doua liniuta roz pe testul de sarcina, viata ti se schimba pe loc. A avea un copil e o experienta unica, chiar daca nu e primul copil. Ce este insa un copil curcubeu si de unde a aparut expresia? Cu ce sunt copiii curcubeu deosebiti de ceilalti, ce ii face speciali?

Ce este un bebelus curcubeu

Un bebelus curcubeu se naste la scurt timp dupa ce parintii ai au suferit pierderea unui alt copil, fie prin avort spontan, deces survenit la nastere sau deces infantil.
Aceasta denumire, de bebelus curcubeu, este data acelor copii speciali ce vin ca o veste buna dupa o perioada tragica, precum un curcubeu apare dupa o furtuna, fiind datatori de speranta.

Cu ce sunt diferiti bebelusii curcubeu

A avea un copil curcubeu la scurt timp dupa ce fratele sau sora sa s-a stins nu e usor deloc nici pentru parinti, fiind un carusel intreg de emotii.
Multe mame ce au trecut prin aceasta pierdere, apoi prin bucuria de a avea un alt copil se invinovatesc adesea si se indoiesc de sentimentele lor.

Se tem ca ceilalti vor crede ca ele au trecut deja peste pierdere sau ca au inlocuit bebelusul pierdut. Mamele, mai ales cele care pierd un bebelus la nastere sau ulterior, simt adesea ca cei din jur le-ar putea critica pentru ca nu au tinut doliu dupa primul bebe.

Ce inseamna de fapt un bebelus curcubeu

Doar pentru ca ai un copil curcubeu nu inseamna ca ai uitat pierderea ta. O astfel de rana nu se vindeca si nici nu se uita usor.
Decat sa gandesti intr-o astfel de maniera, incearca mai degraba sa gandesti ca bebelusul tau curcubeu va primi toata dragostea pe care o aveai de oferit pentru amandoi.

Sursa: thebump.com

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din
Buton