Ce să știi despre Aloe vera

Egiptenii o numeau planta nemuririi. Și nu pe nedrept. Planta care crește în mod natural în Africa și India este folosită în lumea întreagă de secole, pentru proprietățile sale miraculoase. Uite ce face aloe vera pentru sănătatea și frumusețea ta.

 

Aloe vera este folosită cu succes în tratarea arsurilor superficiale (inclusiv arsurilor solare), ca remediu împotriva infecțiilor și micozelor și chiar ca adjuvant în tratamentul psoriazisului.

Aloe vera în cosmetică

Aloe Vera hidratează pielea în profunzime, fără să lase o o peliculă grasă și tocmai de aceea FS01 - ALOE VERA FACE SPAeste potrivită și pentru persoanele cu piele grasă și predispusă la acnee. Dacă nu poți procura aloe vera pe care să o aplici direct pe față, apelează cu încredere la produsele care conțin această plantă miraculoasă.

Compușii conținuți de aloe vera au proprietăți anti-inflamatorii, dar acționează în același timp și ca hormoni de creștere, stimulând crearea de celule noi, sănătoase.

Antioxidanții conținuți de aloe vera, beta-caroten, vitamina C și vitamina E redau fermitatea pielii și constribuie la ameliorarea ridurilor fine.

 Aloe vera diminuează vergeturile

În timpul sarcinii, pielea este supusă la mari încercări și își pierde elasticitatea, lucru care are ca efect apariția vergeturilor. Folosită în mod regulat, aloe vera diminuează vergeturile și cicatrizează rapid pielea afectată, reducând aspectul neplăcut de dungi alb-vineții.
Deși nu este cel mai gustos aliment, aloe vera conține o mulțime de nutrienți – vitamine, minerale, enzime, compuși fenolici, aminoacizi și acid salicilic. În plus, studiile demosntrează că aloe vera îmbunătățește digestia și dimiunează simptomele în cazuri de gastrite și ulcer.
Sucul de aloe vera este prescris și pentru calmarea durerilor cauzate de artrite sau reumatism.
Aloe Vera te ajută să remediezi problemele legate de gingivite – reduce sângerarea și inflamațiile care însoțesc gingivita și, datorită proprietăților antiseptice și antifungice, ajută la prevenirea problemelor dentare și îmmulțirea bacteriilor care cauzează carii.

 

 

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin