Ce facem cu bunicii superprotectori?

Cum procedam cu bunicii (mai ales bunica) superprotectori cu nepotica de 7 ani, scolarita in cls.1? Am impresia ca o considera fetita lor, o rasfata foarte mult si se amesteca in tot ce hotarasc eu ,mama copilului.

Mentionez ca locuim impreuna cu bunicii din partea mamei, iar tatal lipseste din tara de 5 ani, iind plecat la munca. Eu, mama, sunt cu probleme de sanatate, iar de aici si motivarea super-implicarii bunicilor in viata si deciziile mele in general si ale nepoatei in special. Multumesc mult.

Intrebare pusa de: Alina( 38 ani), , Curtea de Arges

Expertul nostru va raspunde:

Dincolo de orice, pentru copil este important sa existe limite. Aceste limite se pun si se pastreaza prin consecventa si constanta. Nu stiu ce probleme de sanatate aveti, dar oricare ar fi acestea, nu trebuie sa va invalideze ca parinte. Nimic si mai ales nimeni nu va poate opri sa luati hotarari si decizii in privinta copilului, decat in masura in care doriti asta.

Dumneavoastra sunteti mama si asta va da dreptul sa hotarti in legatura cu copilul dumneavoastra. Sigur ca bunicii sunt foarte importanti si de ajutor atat pentru dumneavoastra, cat si pentru copil, dar rolul lor este acela de a supraveghea copilul, de a se juca cu acesta, de a-i spune povesti, nu de a-si asuma rolul de parinte sau de a submina autoritatea parintelui.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului