Ce facem in aer liber?

Pentru o buna dezvoltare, copilul de 2-3 ani are nevoie zilnic de o jumatate de ora de activitate fizica structurata – gimnastica, si inca o ora de activitate libera nestructurata – miscarea in aer liber.

Pentru un copil de 2-3 ani, miscarea in aer liber nu inseamna numai plimbare sau dat in leagan. Este mult mai mult decat atat.

Va voi propune cateva activitati specifice anotimpului, care vor contribui considerabil la dezvoltarea sa atat pe plan fizic, cat si intelectual. Si nu uitam sa folosim cremele de protectie solara atunci cand activitatile se desfasoara in plin soare.

Jocul cu nisip – preferat de copilul mic, care adora sa toarne si rastoarne nisipul sub diferite forme si in diverse recipiente.

Este minunat cand se desfasoara in parc, dar mai igienic ar fi sa ii facem propriul nisipar, pe care sa il protejam de cateii si pisicile care isi fac necesitatile in aceleasi locuri unde se joaca cei mici.

Fie ca este singur pe afara sau cu alti copii, organizati cursa cu obstacole – un labirint format din cutii goale, zone de „pericol” (ce trebuie ocolite) din galetuse sau jucarii aduse la purtator, printre care copilul sa alerge, dezvoltandu-si astfel agilitatea si atentia.

Desene pe asfalt – luati cu voi la plimbare creta speciala pentru asfalt (groasa, colorata), pentru a lasa ceva urme ale creativitatii voastre comune.
 

Citeste continuarea in revista BABY – mai.

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista